Uns bons consells per alleujar i prevenir les varius o varices :

  1. Dieta rica en fibra per evitar el restrenyiment: Tant el sobrepès com el restrenyiment poden afectar la circulació, de manera que per prevenir-los, resulta clau seguir una dieta rica en fibra, fruites, verdures i cereals. Afegeix Gingebre, pinya, api, julivert, canyella o romaní en la dieta.

  2. Beure aigua, sucs naturals o Te verd, mantingues el teu cos hidratat és necessari per prevenir les varius o varices.

  3. Romandre el menor temps possible assegut o amb les cames creuades. Si s’està a casa oa la feina i se sent la sensació de pesadesa pròpia de les cames cansades s’aconsella posar-se de puntetes i ajupir unes quantes vegades perquè la circulació sanguínia torni al seu flux normal. També convé aixecar-se del seient amb freqüència i caminar uns quants passos. Així mateix, és important protegir les cames de cops i rascades.

  4. Posar les cames cap amunt. Descansar amb les cames enlaire i dormir amb les cames lleugerament aixecades (posant un coixí sota dels peus). Per a aquelles persones que treballen assegudes amb l’ordinador és convenient utilitzar un reposapeus.

  5. Dutxa a temperatura temperada i acabar amb aigua freda. Les temperatures càlides, sobretot de l’estiu, dilaten els vasos sanguinis i empitjoren la circulació. L’aigua freda els contreu i evita la sensació de dolor i de pesadesa. Podem activar la circulació alternant dutxes no excessivament calents (de 38º com a màxim) amb dutxes fredes a les cames. En acabar, aplicarem aigua freda a les cames en sentit ascendent, per alleujar la sensació de pesadesa.

  6. Roba còmoda, no cenyida. És aconsellable portar peces de roba que no oprimeixin perquè la circulació no es vegi afectada. D’altra banda l’ús de talons excessivament alts o soles completament planes també poden influir en això. A més, convé evitar tota font de calor (saunes, depilació mitjançant cera calenta, prendre el sol a les cames …), ja que estimulen la dilatació de les venes i l’aparició de varius o varices.

  7. Exercici regular i hàbits sans. Exercicis com natació, córrer, caminar, ciclisme o ballar afavoreixen el retorn venós. Compte amb el tabac i l’alcohol: Al costat de la alimentació i la pràctica d’algun tipus d’esport també hem de mantenir uns hàbits sans.

  8. Massatges de cames i turmells. En acabar la jornada és molt aconsellable donar-se uns massatges a les cames perquè descansin i recuperin el seu benestar. La millor manera de realitzar el massatge és començant des dels peus i anar pujant fins a les cuixes amb moviments rotatoris.

  9. La possibilitat d’utilitzar mitges de compressió: El nostre metge pot orientar sobre aquest tipus de solucions, que actuen aproximant les parets de les venes, de manera que faciliten que les vàlvules tanquin bé i que la sang pugi correctament.

  10. Prendre remeis naturals per a la circulació com: Ginkgo biloba, Hamamelis, Castanyer d’índies, Vinya vermella, all, ungla de gat, cua de cavall, ..

Coneixes algun remei casolà per a millorar la circulació ? que ajudi a alleujar les varius o varices ? Comparteix-l’ho amb nosaltres !!