¿Problemes d’acidesa o pesadesa d’estómac, restrenyiment o diarrea?, en aquest article parlarem de les propietats de l’àloe vera pels problemes digestius. Entre les seves innombrables propietats n’hi ha una que destaca per la seva eficàcia: la cura i protecció del sistema digestiu i l’estómac en particular.

A continuació t’expliquem quins són els seus beneficis i com pots preparar-la per beneficiar-se de les seves propietats: suc d’àloe vera.

Les propietats de l’aloe vera pels problemes digestius són:

 • Estimula la producció de flora bacteriana intestinal, indispensable per a un correcte procés digestiu. A l’normalitzar la digestió, prevé tant el restrenyiment com la diarrea.
 • És excel·lent per curar úlceres estomacals i intestinals, ja que és molt útil per reduir irritacions i cicatritzar ferides.
 • Col·labora eficientment en el tractament de la síndrome de l’intestí irritable així com en altres afeccions que impliquen un procés inflamatori, com la colitis.
 • Provoca la ràpida eliminació de toxines i substàncies indesitjables de l’organisme a causa del gran estímul que proveeix al procés digestiu en general.
 • Evita i / o prevé l’acidesa després de menjars pesats, excessivament condimentades, ..
 • Ajuda en les dietes d’aprimament ja que gràcies a totes aquestes propietats digestives és molt probable que es produeixi pèrdua de pes.

Una de les formes més eficaces de beneficiar-se de les propietats d’aquesta planta és prenent Suc d’Aloe Vera.

Conrear àloe vera és senzill i és la millor manera de tenir sempre accés a aquesta planta i poder preparar el suc sempre que vulguis.

Passos a seguir per elaborar el suc d’àloe vera:

 1. Talla amb un ganivet ben esmolat algunes penques (fulles carnoses) d’una planta d’àloe vera.
 2. Talla les fileres laterals de petites espines.
 3. Renta les fulles i pela l’escorça de les penques.
 4. Treu bé la capa groguenca que està sota de l’escorça, resulta molt amarga.
 5. Reserva només la substància gelatinosa transparent que es troba a l’interior de les fulles.
 6. Col·loca el gel d’àloe vera en una liquadora o batedora.
 7. Afegeix a la preparació una porció de suc d’alguna fruita cítrica.
 8. Continua liquant uns instants més, fins a obtenir una consistència homogènia.

Dades a tenir en compte:

Tracta de preparar el suc immediatament després d’haver tallat les fulles ja que comencen a oxidar molt ràpidament en tenir contacte amb l’aire.

Un cop preparat, el suc ha de ser col·locat a la nevera, en un recipient hermètic. Allà pot ser conservat fins a una setmana mentre es va consumint, tot i que com més aviat es consumeixi, més s’aprofiten les seves propietats.

Si et ve de gust, pots endolcir amb mel o amb algun altre producte natural.

Si tens una planta d’àloe vera a casa teva, o pots aconseguir-la, afanya’t a preparar aquest meravellós suc que t’ajudarà a sentir-te molt millor i amb més energia per enfrontar les activitats diàries: els avantatges per al nostre organisme són indubtables.