¿Estàs desanimad@ i, de vegades, sense motiu aparent, trist? Quan això passa la natura ens brinda els 5 millors antidepressius naturals i més eficaços, que es poden prendre fins i tot com a mesura preventiva.

Tots, en algun moment de la nostra vida, passem per etapes en què la falta d’ànim i l’apatia ens fan perdre l’optimisme i la vitalitat. I és que sentir-apàtic, trist o de baixada ens farà també sentir-nos més cansats. Què fer? En aquest article t’oferim algunes solucions naturals.

En aquest article anem a descobrir-els 5 millors antidepressius naturals perquè sàpigues quins són i puguis introduir-los en la teva vida diària: tots tenen la capacitat de millorar el nostre humor i fer-nos sentir reconfortats!

DOS ESPÈCIES: CÚRCUMA I CAIENA

CÚRCUMA: La curcumina és un compost que forma part de la cúrcuma i que es considera un antidepressiu natural. Pot augmentar el nivell de serotonina fent que ens sentim millor, més contents i tranquils. També augmenta la dopamina en el cervell, un neurotransmissor que afecta les emocions. Les dues substàncies són essencials per mantenir un estat d’ànim saludable.
PEBRE CAIENA: Dins del pebre de caiena trobem un altre dels millors antidepressius naturals: la capsicina; aquest component aconsegueix estimular la producció d’endorfines, les hormones que comunament es coneixen com “les hormones de la felicitat”.

HERBA DE SANT JOAN O HIPÈRIC

L’herba de Sant Joan o hipèric també és una planta perfecta per ajudar-nos a superar aquest període depressiu. Conté propietats que estimulen l’energia vital i fomenten el benestar i la tranquil·litat, ja que és relaxant.

La seva acció antidepressiva, sobretot en les dones, és molt coneguda, ja que ajuda a equilibrar les fluctuacions hormonals que provoquen canvis d’humor.

L-TRIPTÒFAN

Els triptòfans són aminoàcids essencials en la producció de serotonina. Es tracta d’un aminoàcid essencial que contribueix a millorar la qualitat del son i a reduir l’estrès de manera molt efectiva.

Aquest aminoàcid essencial s’ha d’obtenir a través de la dieta, ja que una vegada ha estat ingerit, l’organisme el converteix en niacina, serotonina i melatonina.

Els triptòfans estan presents en aliments com: plàtan, mango, maduixes, papaia, alvocat, civada, ametlles, sèsam, dàtils, pipes de carbassa, gall dindi i vedella.

VITAMINA B

La vitamina B té alts continguts d’àcid fòlic o folacina. Les Vitamines B són d’una importància crucial en la regeneració del sistema nerviós. No són estrictament un “antidepressiu natural”, però exerceixen una funció protectora i restauradora del teixit i connexions cerebrals.

La vitamina B pot trobar-se en molts aliments naturals com: cigrons, espinacs, civada, pastanagues, alvocats, farina de blat sarraí, vísceres, marisc, peix, làctics i ous.

OMEGA-3

Els àcids grassos naturals més coneguts com omega-3 poden ser molt apropiats per millorar l’estat d’ànim. Reduint o millorant els estats d’ansietat extrems.

Aquests àcids grassos són essencials per a diferents funcions de l’organisme i s’han d’incorporar a través de l’alimentació, ja que el cos no els fabrica.

La dieta mediterrània és la més recomanable per ser rica en aliments amb àcids grassos Omega-3, com ara el peix, nous, quinoa, civada, oli d’oliva, fruits secs i verdures.

Recorda sempre …

No és el mateix estar trist o apàtic d’estar depressiu, encara que moltes vegades aquests trets siguin avisos que alguna cosa no està bé.

En cas de patir símptomes de depressió o de conèixer a algú que els pateixi, s’ha d’acudir a un especialista per poder tractar el problema de manera adequada.

Els productes naturals són un suport important i efectiu en aquestes situacions però sempre sota la supervisió d’un professional.

Si vols llegir més articles semblants a Els millors antidepressius naturals, et recomanem que entris a la nostra pàgina web on trobareu molta més informació.