Després de les vacances tornada a la rutina de treball, escola, .. és possible que et costi una mica més del compte adaptar-te al ritme una altra vegada, aquesta llista dels 10 aliments imprescindibles per recuperar l’energia t’ajudaran a posar-te en marxa de nou !

Recórrer als aliments per recobrar el to vital és l’opció més intel·ligent i sana de restaurar el nostre energia. Et presentem deu autèntics “xuts” d’energia natural.

  1. Fruits secs: Els fruits secs són un dels aliments més energètics que podem trobar a la natura. La fruita seca proporcionen a l’organisme una quantitat equilibrada de greixos saludables, proteïnes i fibra. També sadollen la gana gràcies al seu alt contingut en proteïnes, així com redueixen la fatiga després de practicar exercici o després d’un llarg dia a la feina. Per això, la fruita seca són una font essencial d’energia.
  2. Verdures de fulla verda: Pot ser que pensis que menjar verd és sinònim d’un alimentació amb baix contingut nutricional. Créixens, bledes, espinacs, col arrissada, bròquil són els fulls que garanteixen el xut vitamínic més complet.
  3. Ous: Un ou gran només té 70 calories, i és una gran font de proteïna d’alt valor biològic que aporta vitamines A, B, D, fòsfor i els 9 aminoàcids essencials.
  4. Plàtans: És un dels aliments més complets. A més d’aportar diversos nutrients i prevenir rampes, ajuda a construir massa muscular, a prevenir malalties i estabilitzar el sucre en la sang. A més, estimula l’activitat de la serotonina a nivell cerebral, el que es tradueix en una major sensació de benestar i vitalitat.
  5. Civada: És rica en proteïnes i un gran nombre de vitamines i minerals. És el cereal amb major proporció de greix vegetal, amb un 65% de greixos no saturats i un 35% d’àcid linoleic. Consumir civada ajuda a enfortir les funcions neurològiques: prendre un bol de llet amb flocs de civada al dia atorga l’energia suficient per activar les neurones.
  6. Quinoa: Igual que l’amarant, la quinoa conté els nou aminoàcids essencials. A més, és una excel·lent font de magnesi, zinc, ferro i àcid fòlic. Conté gran quantitat de proteïnes i aminoàcids que ajuden a augmentar la massa muscular. A més, per les seves característiques i nutrients és ideal per a esportistes, vegetarians i vegans. Aporta molta energia i és bona per als sistemes cardiovascular i digestiu.
  7. Llenties: són font de fibres, de vitamines del complex B com és el cas de l’àcid fòlic i de diversos minerals com el ferro. Per maximitzar l’absorció d’aquest ferro, s’ha de barrejar les llenties amb pebrots o acompanyar el menjar amb un suc de taronja natural.
  8. Llavors germinades: Les llavors germinades, siguin quines siguin, són molt riques des del punt de vista alimentari i posseeixen elements nutritius fàcils absorbir. Es poden barrejar amb amanides, sopes o fins i tot en l’arròs.
  9. Xocolata negra: La cafeïna i la teobromina present en el cacau, són una forma d’augmentar la seva energia. Com més cacau tingui la xocolata negra millor, ja que més durador serà l’efecte.
  10. Aigua: Per increïble que sembli, l’aigua és un dels impulsors d’energia més eficaços que existeixen. L’estrès i les activitats físiques ens provoquen comunament deshidratació, per la qual cosa l’aigua és perfecta per recuperar l’energia que hem perdut. És així que la recomanació és prendre almenys dos gots d’aigua en aquells moments en què ens sentim mancats d’energia.

No oblidis incorporar a la teva cistella de la compra aquests aliments i aconseguiràs combatre la fatiga i guanyar vitalitat de forma duradora!