Has sentit parlar de la Candidiasi o la pateixes ?, Estàs fent un adequat tractament de la candidiasi ?, en aquest article anem a tractar d’aclarir tots els teus dubtes!

Què és la Candidiasi?

La Candidiasi és una infecció causada per un llevat de la família de les Càndides, de la qual hi ha unes 150 espècies diferents. La més freqüent és la càndida albicans.

Els llevats són presents en la nostra pell i els nostres aparells digestiu i genitourinari.

La seva funció és mantenir un pH sa, serveixen d’aliment i equilibri a la nostra flora intestinal, absorbeixen metalls pesants per evitar que aquests entrin en quantitats perilloses a la sang, i ajuden a degradar restes de carbohidrats mal digerits.

La flora intestinal i vaginal, al costat del sistema immunitari, mantenen sota control aquests llevats, però hi ha una sèrie de factors que poden afectar negativament al nostre sistema de control natural, causant un creixement excessiu de les càndides:

* Consum excessiu de sucres o carbohidrats refinats.

* Consum d’antibiòtics, corticoides i hormones sexuals sintètiques.

* Embaràs.

* Estrès continu.

* Immunitat baixa.

* Disminució de les secrecions digestives.

* Manca de nutrients.

Tot i que la candidiasi pot manifestar-se a nivell vaginal i fins i tot bucal, la seva arrel està sempre a l’intestí prim, concretament en l’últim tram del mateix o ili.

Així, qualsevol tractament per eradicar la infecció ha de dirigir a l’intestí prim.

TRACTAMENT DE LA CANDIDIASI:

Es divideix bàsicament en tres etapes:

Debilitament de la càndida: A través d’una dieta específica que suprimeixi els aliments que afavoreixen la proliferació de les càndides.

2ª Eliminació de la càndida: Després d’uns 2 mesos de seguir la dieta anterior, i sense abandonar-la, s’introdueix el suplement antifúngic.

Aquest és el moment d’atacar específicament la càndida, NO ABANS, ja que si s’introdueixen els antifúngics prematurament no només no la eliminarem sinó que es farà resistent.

La dosi, marca i moment d’introducció de l’antifúngic l’ha de decidir el terapeuta.

3a Restabliment de l’equilibri intestinal: És quan el antifúngic ja ha fet la major part de la feina, però tot i així s’ha de mantenir la seva presa, juntament amb la dieta, per precaució.

En aquesta fase es tracta d’enfortir i reequilibrar la flora intestinal i el sistema immunitari, perquè pugui seguir mantenint les càndides sota control i per prevenir infeccions futures.

Els suplements a utilitzar en aquesta fase els decidirà el terapeuta en funció de les necessitats específiques de cada pacient, però en general se solen receptar probiòtics i suplements nutricionals específics.

El gel d’àloe vera pur pres per via interna pot ser de gran ajuda.

Ara que ja saps què és i com s’ha de tractar aquesta malaltia, estigues atent al nostre proper post en el qual parlarem sobre la DIETA ADEQUADA a seguir si tens Candidiasi!