En l’actualitat, per el tractament de la major part de malalties és de gran importància per poder tenir bons resultats en tots els nostres pacients el poder aconseguir millorar i mantenir una flora intestinal sana.

 A l’intestí viuen prop de 1014 bacteris de més de 500 espècies diferents i totes elles jugan un paper important en la nostra salut. Aquesta flora intestinal normalment forma un ecosistema estable, que representa una barrera d’importància vital contra la penetració d’organismes patògens del exterior. No obstant això, l’equilibri dins de les diferents espècies bacterianes es pot veure alterat en circumstàncies ben diferents com per exemple un estrès mantingut en el temps,o malalties del sistema digestiu,inclús en malalties que cursen amb un sistema immunitari deficitari,com també l’us de medicaments com són els antibiòtics, o per el consum d’alcohol, o una alimentació pobra en verdures , hortalisses i/o fruita.Tot plegat, provoca una disminució de la flora intestinal “bona” i en conseqüència, un agreujament de la nostra salut.

 Els bacteris tenen unes funcions vitals en l’organisme per el manteniment de la nostra salut. Quan per qualsevol de totes les raons exposades es produeix una disminució de la nostra flora intestinal, l’ajuda de prendre cada dia probiòtics de bona qualitat adquireix una importància rellevant.Hem de saber que el 70% del nostra sistema immunitari s’allotja al intestí, i una davallada de la nostra flora, fa que el nostra sistema immunitari es vegi alterat amb totes les seves conseqüències.

 Els Probiòtics són suplements Alimentaris formats per microorganismes vius , principalment bacteries, que ens aportaran un benefici per la nostra salut restablint i conservant la nostra propia flora intestinal. Els més importants són a els lactobacils i a els bifidobacteris.

 Els probiòtics son importants en diferents patologies com ara:

 • Malestar intestinal,gasos,mala digestió, restrenyiment, diarrea, o malalties inflamatòries del intestí

 • Intoleràncies alimentaries

 • Prevenció de diarrea després de tractaments amb antibiòtics o després de tractaments de quimioteràpia o radioteràpia

 • Millorar els nivells de colesterol i de triglicèrids

 • Al·lèrgies de qualsevol tipus

 • Infeccions urogenitals

 • Candidiasis

 • Avui en dia, una flora intestinal sana és del màxim interès en el marc dels esforços preventius. Els estudis realitzats fins ara mostren els efectes saludables dels probiòtics consumits per via oral, per la qual cosa s’ha demostrat clínica i experimentalment, tant la influencia favorable sobre els processos metabòlics de l’intestí (efecte anticancerós) com del metabolisme intermediari (funció desintoxicant del fetge) així com l’estimulació del sistema immunològic .

 • Els excrements són un bon indicador de l’estat del nostre intestí i de la nostra salut, ja que són bons indicadors d’infeccions bacterianes, problemes metabòlics, hormonals aixi com poder conèixer exactament la composició de la nostra propia flora.

 • Amb l’objectiu de confeccionar un tractament personalitzat amb unes pautes d’alimentació i de suplements probiòtics,,aconsellem una anàlisi de femta complert per saber l’estat de:

 •  Flora immunomoduladora: té un paper essencial en el correcte funcionament del sistema immunitari o de defenses de l’organisme.

 • Flora protectora: crea una barrera que impedeix el desenvolupament d’altres tipus de bacteris que podrien produir infeccions i inhibeixen el desenvolupament d’alguns virus.

 • Flora muconutritiva: ajuda a la digestió, absorció i síntesi de molts nutrients.

 • Flora proteolítica: sintetitza substàncies alcalines bloquejant la flora protectora (àcida).

 • Llevats: el seu creixement excessiu pot produir fatiga, diarrea i / o restrenyiment, al·lèrgies, infeccions.

D’aquesta manera, amb un estudi exhaustiu de la nostra flora intestinal podrem actuar amb conseqüència amb un tractament de probiòtics adient per tal de millorar la nostra malaltia, o millorar el nostra estat general.

És important, si volem cuidar la nostra salut, que podem cuidar de la nostra flora intestinal.