Comença l’hivern i amb ell les seves baixes temperatures, convé prendre mesures, les infusions calentetes per al fred t’ajudaran a superar-ho, i ja veuràs … estan boníssimes!

Era inevitable, al final ha arribat el fred i cal abrigar-se bé per mantenir-se calent.

La nostra alimentació s’adapta al canvi de temperatura, ens vénen de gust plats calents i més calòrics que en altres estacions i més prenem menys líquids.

Una bona manera per mantenir la temperatura corporal i alhora conservar un bon nivell d’hidratació és prendre infusions calentes al llarg del dia, ens fan sentir millor i no repercuteixen en el nostre pes ja que no tenen calories.

La hidratació que ens proporcionen les infusions no només ens ajudaran a entrar en calor també ens ajuden a alleujar alguns símptomes associats a les malalties o afeccions típiques d’aquesta època com els refredats, la tos, irritació de coll, ronquera, dècimes de febre, cansament , astènia hivernal, i altres afeccions com la retenció de líquids i el restrenyiment.

Descobreix què infusions són més beneficioses per gaudir durant els mesos d’hivern, i quins passos has de seguir per preparar-les fàcilment a casa.

Infusió de canyella: La canyella posseeix moltes propietats i una de les millors formes de consumir-la és en infusió. D’aquesta manera, preserva totes les seves qualitats sense que els seus components actius siguin interferits per altres aliments.

La canyella té beneficis medicinals i és un dels remeis més efectius per combatre els refredats i fins i tot quadres més complicats com la bronquitis. És excel·lent expectorant natural, antiinflamatori i antisèptic.

Es pot endolcir amb mel convertint-se en una infusió deliciosa!

Infusió de gingebre: una de les infusions més poderoses per a les afeccions de les nostres vies respiratòries. Aquest tija és considerat un dels antibiòtics naturals més potents, ajuda a eliminar la mucositat del nostre sistema, combat la tos juntament amb infeccions.

Si a aquesta infusió li afegim llimona i mel es potenciaran els seus efectes!

Infusió de fulles de llimona: molt aromàtic i de deliciós sabor. Aquests fulls ens ajuden a reforçar el nostre sistema immune perquè estimula la producció de glòbuls blancs que ens fan més forts davant les malalties. També ens relaxa i de la mateixa manera ens ajuda a prevenir o minvar els símptomes gripals, especialment la tos perquè és un expectorant natural i el seu alt contingut en vitamina C enforteix a les nostres vies respiratòries.

Els seus efectes curatius es potencien si li afegeixes mel !!

Com podeu veure la Mel està sempre present doncs posseeix moltes qualitats: antisèptic, vigoritzant, calmant, laxant, diürètic i bactericida, entre altres aplicacions terapèutiques.

També hem de destacar que és un estimulant del sistema immunitari, millora la funció cerebral i redueix l’estrès metabòlic.

A més de suposar una extraordinària font d’energia, així que en períodes baixos de defenses com ens passa a l’hivern, es converteix en un aliment fonamental en la nostra dieta.

Espero que aquestes infusions per al fred t’ajudin a suportar les baixes temperatures dels mesos hivern!