El cardamom o “gra del paradís” és una llavor de color verd que s’extreu de la beina de la planta de cardamom, la qual és similar al gingebre, la canyella o la cúrcuma. Es tracta d’una espècia aromàtica molt comunament cultivada i comercialitzada en diverses parts del món, per les seves propietats que són utilitzades en la cuina i en la medicina natural.

Aquesta planta és utilitzada generalment per a la gastronomia, a causa del seu sabor únic i el seu intens aroma, però, sabies que també porta centenars de beneficis al teu cos? Vegem!

1) Sistema digestiu: El cardamom millora la gana i aporta fortalesa als intestins i l’estómac. A més, redueix les flatulències i facilita l’expulsió de gasos a l’exterior, alleujant el dolor exercit sobre les parets intestinals.

2) Combat l’halitosi: és un dels remeis més eficaços contra el mal alè (simplement mastegant les llavors). Els antics egipcis mastegaven llavors de cardamom per netejar les seves dents. Se sap que elimina els gèrmens de la boca i com a conseqüència, el mal alè.

3) Expectorant: El cineol és un compost present en el cardamom i serveix per posar remei naturalment la tos i aclarir els bronquis.

4) Antimicrobià: La investigació ha demostrat que el seu oli essencial és antisèptic.

5) Antioxidant: Conté vitamines i altres compostos d’acció antienvelliment que protegeixen les cèl·lules dels radicals lliures, protegint l’organisme contra l’envelliment i l’estrès, així com les malalties comunes.

6) Sistema urinari: actuar com a diürètic, calmant ronyons, bufeta i ajudant en tractaments de nefritis, ardor o dolor en orinar i necessitat freqüent d’orinar.

Has de saber que ….

– Es comercialitza tant sencera com mòlta. És important comprovar que les càpsules tenen un color verd o blanquinós, ja que hi ha diferents classes. Els fruits marrons més grans i d’aroma més forta procedeixen d’altres varietats d’inferior qualitat.

– Perquè el cardamom es conservi bé convé guardar-lo en un pot de vidre hermètic.

– Les seves llavors es prenen en forma d’infusió, cafè deliciós, ..

– Té molta reputació com planta afrodisíaca; per aquest motiu apareix esmentada en “Les mil i una nits”.

La fas servir a la cuina ?, coneixes altres usos o aplicacions ?, estarem encantats de compartir-les!