El tractament natural per l’al·lèrgia primaveral dona molts bons resultats!

Amb l’arribada de la primavera apareixen diferents problemes de salut, relacionats amb l’aparell respiratori, especialment les al·lèrgies estacionals.

L’al·lèrgia en general i l’al·lèrgia de primavera, en particular, presenten símptomes molestos com llagrimeig constant, esternuts, enrogiment i congestió nasal, entre d’altres.

Una reacció al·lèrgica es produeix quan el sistema immune reacciona davant de substàncies inofensives (al·lèrgens) com si fossin gèrmens, alliberant histamina i immunoglobulina E (IgE), substàncies que poden provocar aquests símptomes.

Alguns remeis als quals es recorre són fàrmacs químics però en la naturalesa existeixen remeis que controlen la inflamació i regulen la resposta del sistema immunitari; són molt efectius i ajuden a pal·liar aquests molestos símptomes.

Ortiga: bloqueja els efectes de la histamina en les persones al·lèrgiques al pol·len, ajuda a frenar i evacuar la producció de mucositat i els atacs de tos. El més adequat és prendre-la en infusió.

Mel: conté pol·len en petites quantitats, per la qual cosa al consumir habitualment, l’organisme s’exposa a dosis reduïdes de l’al·lergen acostumant-se a ell, això redueix la reacció al·lèrgica en les temporades de pol·len a l’ambient.

Regalèssia: és una excel·lent ajuda en casos de rinitis i es vaig poder prendre en infusió o pastilles. La regalèssia és ric en glicirrizina, la qual ajudaria a aturar la producció d’IgE, de manera que reduiria la severitat de diverses reaccions al·lèrgiques, tant cutànies com respiratòries.

Te verd: conté un compost que impedeix la producció d’histamina, la qual cosa contribueix a disminuir i alleujar la reacció i els símptomes de l’al·lèrgia.

Probiòtics: bloquegen la producció d’immunoglobulina E, per la qual cosa ajudaria a disminuir la reacció al·lèrgica i a alleujar els símptomes.

Quercetina: és un antioxidant natural que està present en aliments com la poma, la ceba vermella i el vi negre i impedeix la producció d’histamina.

Eufrasia: ajuda a combatre els símptomes oculars com el llagrimeig o els ulls vermells.

Vitamina C: és un antihistamínic molt poderós que està present en fruites, fonamentalment en els cítrics i ajuda a prevenir les al·lèrgies.

Petasita: en tintura o en extracte, pot alleujar els símptomes de la rinitis al·lèrgica, gràcies al contingut de substàncies amb efectes antihistamínics, són tan eficaços com el d’alguns antial·lèrgics.

Aloe Vera: ajuda a desinflamar i descongestionar el nas tapat a causa de diverses al·lèrgies (s’usa en esprai per a aquesta finalitat). D’altra banda, aquesta herba és extraordinàriament efectiva per netejar profundament el cos i despullar-ho de deixalles i greixos nocives que solen allotjar-se als intestins i produir moltes reaccions desfavorables que són les principals causes de les al·lèrgies.

Equinàcia: és una planta amb efectes antibiòtics, per la qual cosa es recomana per estimular el sistema immunitari.

Cúrcuma: originària de l’Índia afavoreix el bloqueig d’immunoglobulina E, prevenint o disminuint els símptomes de les al·lèrgies.

Menta: en infusió o inhalar el seu oli essencial és útil per alleujar els símptomes d’al·lèrgia al pol·len. La menta conté una substància que bloquejaria la producció d’histamina alleujant esternuts i flux nasal.

Llorer: molt ric en propietats antihistamíniques o antiinflamatòries naturals, i es recomana el consum en infusió.

Espero que et sigui útil i si tens algun truc o recepta que puguis compartir amb nosaltres, estarem encantats en rebre-la!