Gaudeix d’aquests aliments de primavera que, amb molt poques calories, estan carregats de minerals, vitamines i fins i tot proteïnes. A més t’ajuden a depurar gràcies al seu efecte diürètic i la seva capacitat per estimular el trànsit intestinal.

Recorda que a la primavera la natura es va despertant del repòs hivernal i el nostre organisme entra en una fase de renovació sent el millor moment per depurar-drenant el fetge i la vesícula biliar.

Aquests són 7 aliments de primavera que ajuden a depurar:

1) MADUIXES: aquesta és la seva època natural el que fa que tinguin un sabor i una aroma més intensos. També són més riques en compostos antioxidants i depuratius.
Contenen: – Potassi: augmenta la formació d’orina, contribuint a reduir la tensió arterial i eliminar àcid úric.
Fibra: facilita el trànsit intestinal i evita el restrenyiment.

2) PÈSOLS: són una bona font de proteïna vegetal, fibra i minerals.
Contenen: – Folato i Vitamines del grup B per revitalitzar el sistema nerviós i mantenir-se positiu.
Potassi, amb el seu efecte diürètic.
Pectina: fibra soluble que contribueix a estabilitzar la sensació de sacietat.
Fibra insoluble: actua contra el restrenyiment i evita l’acumulació de substàncies tòxiques.

3) ENCIAM: amb molt poques calories et proporciona una bona dosi de potassi i fibra saciant, a més de vitamina A, C i petites quantitats de molts minerals.

4) ESPÀRRECS VERDS: riquíssims! Amb escasses calories i alt contingut en fibra, vitamines (A, B1, B2, B6, C i E), minerals (magnesi, fòsfor, calci i potassi) i antioxidants.

5) CANONGES: rics en potassi, vitamina A i C, abundant àcid fòlic i ferro.

6) FAVES TENDRES: font de proteïnes, ferro, magnesi, vitamina C, vitamines del grup B i baix en calories !. A més contenen levodopa: substància química que el cos utilitza per produir dopamina, el neurotransmissor de la motivació, de l’impuls.

7) PERA: és lleugera, digestiva i una bona font de vitamina C. Però sobretot, destaca la seva riquesa en potassi, que li atorga un notable efecte diürètic i hipotensor.

Juntament amb la poma, és a més una de les fruites que conté més pectina, una fibra soluble que actua com a depuradora de l’organisme.
Si la consumeixes amb la pell, no només aprofitaràs millor aquesta fibra sinó també els seus flavonoides antioxidants.

A l’hora de comprar-les i consumir-les, tingues en compte alguns consells:
– Tria preferiblement de cultiu ecològic, per evitar la presència de plaguicides.
– En el cas de verdures com els pèsols i les faves, opta per coccions lleugeres. D’aquesta manera preservarás millor els seus nutrients.
– En els canonges i l’enciam utilitza adobs lleugers, per exemple a força oli d’oliva amb llimona o vinagre de poma.

En aquesta època de l’any l’organisme agraeix que l’ajudem a sentir-se més lleuger i potenciem els seus mecanismes naturals de depuració, la natura ens ofereix aliments sucosos, frescos i lleugers que resulten de gran ajuda.