Saps que en homeopatia té medicaments molt eficaços, senzills d’utilitzar i sense contraindicacions per tractar els problemes de salut típics de l’estiu i les vacances? Aquí tens 5 remeis homeopàtics per a l’estiu!

Ja fa temps que va arribar el bon temps. Els dies més llargs i les bones temperatures propicien una major activitat a l’aire lliure, ja sigui esportiva o d’oci. És a dir una major probabilitat de picades, traumatismes, cremades solars, etcètera.

Aquests remeis homeopàtics per a l’estiu no haurien de faltar a la teva farmaciola de vacances, ja que et trauran de més d’una dificultat:

ARNICA MONTANA: per a tot tipus de traumatismes, contusions, hematomes, agulletes, sobreesforç físic, etcètera. També hi ha en crema.

COCCULUS INDICUS: per prevenir i tractar els símptomes de mareig pel moviment quan viatgem en cotxe o vaixell, de manera preventiva i / o curatiu.

APIS MEFELLICA: per cremades de primer grau (només envermelliment), lesions cutànies per picades de mosquits (faves o rochas). La indicació curativa d’aquests medicaments suposa una posologia freqüent donada l’agudesa dels processos, podent administrar fins i tot cada 15 minuts si fa falta, i espaiant les preses conforme es produeixi a millora esperada.

LEDUM PALUSTRE: prevenció de picades de mosquits.

NUX VOMICA: per digestions pesades per excés de menjar o beguda.

A tenir en compte per a la seva administració:
– Els medicaments homeopàtics es prenen almenys un quart d’hora abans o després dels àpats.
– La dosificació dels grànuls de tubs és usualment 5 grànuls, 3-5 vegades al dia.
– La dosi dels glòbuls és d’una presa única (envasos unidosi).
– Com que és un medicament homeopàtic la dosi és independentment de l’edat i el pes de la persona.
– Normalment es prenen dissoltes a la boca.
– El cafè (fins i tot descafeïnat), la menta (especialment en els dentifricis), la càmfora, mentol i l’eucaliptus, poden anul·lar efecte i haurien de ser evitats.

I recorda:

1) El gran avantatge dels medicaments homeopàtics és que, en principi, poden prendre tothom (dones embarassades, nens, persones polimedicades o al·lèrgics a determinats tipus de medicaments com ara antiinflamatoris, àcid acetilsalicílic o paracetamol).
2) En qualsevol cas, i com passa amb qualsevol medicament, és recomanable consultar amb el metge o farmacèutic abans d’iniciar qualsevol tipus de tractament.
Feliç i saludable estiu!