Cuida’t i gaudeix de les teves vacances amb aquests deliciosos i saludables còctels sense alcohol.

A l’estiu hem de beure molt líquid i mantenir-nos ben hidratats, però de vegades ens costa beure aigua i caiem en temptacions poc saludables com refrescs ensucrats, excés de cervesa i combinats amb gran quantitat de sucre i alcohol.

Us presentem a continuació maig còctels sense alcohol, amb molta fruita i molta aigua, perquè puguin gaudir-tots els membres de la família.

1) MOJITO: sense necessitat de rom, aquest còctel cubà s’elabora barrejant en una batedora el suc de llimona, el gelat de llimona i el gel picat. Per rematar, un raig d’aigua amb gas i una mica de menta fresca.

2) ORXATA CASOLANA: la preparem amb 250gr de xufes, 1 litre de molt freda gairebé gelada i 100 g de sucre glass. Rentem les xufes i posem en remull a la nevera com a mínim un dia sencer; escórrer, rentar i triturar amb 200ml d’aigua freda; batre bé per obtenir un líquid blanc, colar la barreja, afegir la resta de l’aigua, el sucre i a la nevera, ben fresquet!

3) LLIMONADA DE MADUIXES: 15 maduixes, el suc d’una llimona, 1 litre d’aigua i 2 cullerades de mel. Partir les maduixes per la meitat i coure-les en l’aigua, afegeix la mel i quan estiguin tovetes apagues el foc, passes per la batedora, afegeixes el suc de llimona i a refrigerar.

4) SANT FRANCESC: Escarcharemos les vores de la copada amarant el sucre amb granadina per tenyir-ho de vermell. En una coctelera barregem sucs de taronja, llimona, pinya i préssec a parts iguals. Ja en el got, vam acabar amb un rajolí de granadina i una rodanxa de taronja per decorar.

5) TE GELAT DE CAMOMILLA I LAVANDA: amb 3 culleradetes plenes de te de lavanda i 3 bossetes de camamilla, 2 tasses d’aigua i 2-4 culleradetes de mel. S’infusiona l’espígol amb la camamilla, colar i / o retirar les bossetes, afegeix la mel i els glaçons de gel.

Qualsevol d’aquestes begudes, si t’acompanyen a l’estiu, faran que la calor et resulti molt més suportable, en funcionar com refrescos de tot el cos mentre s’ingereixen, a més de reposar nutrients que és importantíssim!