Hi ha una medicina complementària que et pot ajudar a millorar els teus símptomes i obtenir així una adequada qualitat de vida, prova el tractament natural per a la fibromiàlgia, els efectes et sorprendran gratament.

La fibromiàlgia és un trastorn caracteritzat per dolor musculoesquelètic generalitzat acompanyat per fatiga i problemes de son, memòria i estat d’ànim.

De vegades, els símptomes comencen després de traumatismes físics, cirurgies, infeccions o estrès psicològic significatiu.

En altres casos, els símptomes s’acumulen gradualment amb el temps, sense que hi hagi un succés desencadenant.

Les dones són més propenses a patir fibromiàlgia que els homes.

Moltes persones amb fibromiàlgia també tenen mals de cap tensionals, trastorns de l’articulació temporomandibular, síndrome d’intestí irritable, ansietat i depressió.

Els símptomes solen ser molt variats: dolor muscular, fatiga i cansament, rigidesa, trastorns de la son, deteriorament cognitiu, ansietat, depressió, trastorns gastrointestinals, ..

Els tractaments de la fibromiàlgia no són curatius, ja que es desconeixen les causes, per la qual cosa van dirigits a alleujar els símptomes dels pacients.

Són 4 els pilars per al tractament natural de la fibromiàlgia:

1) Alimentació: hem de plantejar fer un canvi de dieta ja que hi ha diversos aliments que poden empitjorar els nostres símptomes com: alcohol, begudes carbonatades, aliments processats, carns vermelles i embotits, llet de vaca i els seus derivats, sucre, fregits i farines refinades.

Aquests aliments estan destinats a combatre la inflamació i a protegir l’intestí, ja que està demostrat que hi ha una relació directa entre la salut de la nostra flora intestinal i la malaltia.

  • Consumir aliments frescos preferentment: verdures de fulla verda, llegums, fruits secs, herbes i espècies, ..
  • Aliments rics en greixos saludables: oli d’oliva, salmó, alvocat, oli de lli, llavors de chía i sèsam.
  • Aliments fermentats: importants per augmentar la flora intestinal: xucrut, iogurt, quefir, miso i tempeh.
  • Aliments rics en triptòfan: inductor de la serotonina, neurotransmissor funtamental per a processos com la mobilitat intestinal, la memòria, la son, el eqilibrio emocional o el dolor nerviós. Són: el germen de blat, carbassa, figues, dàtils, nous, pollastre, plàtan, cítrics i llavors.
  • Aliments rics en vitamina D: salmó, tonyina, verat, ou, xampinyons i la llum de el sol !!!
  • Aliments rics en calci, magnesi i seleni: civada, nous, llavors de carbassa, mongetes verdes, llevat de cervesa, all i ceba.
  • Introdueix en els teus plats cúrcuma, gingebre i pebre negre, potents antiinflamatoris i desintoxicants de fetge.
  • Evitar les solanàcies: hi ha estudis que demostren que poden agreujar el dolor. Són les patates, albergínies, tomàquets i pebrots.

2) Cura psico-emocional: símptomes derivats de la fibromiàlgia com el dolor muscular, fatiga, cansament, insomni, o el llarg procés de diagnòstic de la malaltia, pot causar estats d’ansietat i depressió que no faran més que agreujar els símptomes de la fibromiàlgia.

3) Suplementació ortomolecular: s’ha comprovat en pacients amb fibromiàlgia la manca d’algunes vitamines, minerals i oligoelements, descens de nivells de serotonina o dèficits enzimàtics (DAO, NATH).

La nutrició ortomolecular estudia les deficiències de nutrients i determina les quantitats òptimes per a cada individu. L’organisme començarà a funcionar amb un nivell adequat dels nutrients que necessita per formar hormones, enzims, prostaglandines, anticossos i altres nombroses substàncies.

Un organisme que disposa de tots els elements necessaris per dur a terme les seves funcions correctament serà capaç de desintoxicar, regenerar-se i establir un òptim estat de salut tant física com mental.

4) Exercici físic adequat: Si bé el dolor i la fatiga associats a la fibromiàlgia dificulten fer exercici i realitzar les tasques de la vida diària, és fonamental mantenir-se actiu físicament. Diverses investigacions han demostrat que l’exercici aeròbic regular millora el dolor, les funcions i la qualitat de vida en general.

Els exercicis adequats poden ser practicar una activitat aeròbica de baix impacte, caminar, nedar, anar en bicicleta i fer exercicis aeròbics en l’aigua.

Cal no oblidar que algunes pràctiques cos-ment poden millorar els símptomes i el benestar general. El ioga i el tai-txi són pràctiques que combinen la meditació, els moviments lents, la respiració profunda i la relaxació.

Et convidem a seguir aquestes pautes que, a més d’alleujar els teus símptomes, t’ajudaran a sentir-te i viure millor, a la fi i al el cap: MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA!