Avui parlarem dels errors que comets per perdre pes i que comprometen la teva salut!

Aquesta setmana tots hem tornat a la ritme i rutines diàries després de dies d’excessos culinaris, per això molts i moltes pensem posar-nos a “dieta” per intentar baixar quilets que hem pogut agafar aquests dies de festa.

Sabem que la força de voluntat és l’ingredient principal per a una bona dieta, però no l’únic. Si volem baixar de pes, i fer-ho de manera efectiva, hem de ser conscients de què hem de fer i què hem d’evitar durant el temps que ens mantinguem a dieta.

Portar una dieta equilibrada amb el consum necessari d’hidrats de carboni i proteïnes tindrà els efectes positius que busquem per perdre aquests quilos de més i millorar la nostra salut.

Cometre errors a l’hora de fer dietes és una cosa molt freqüent que frustra i que normalment després de no aconseguir aprimar comporta a l’abandonament de la mateixa.

Anem a descobrir alguns errors que pots cometre per perdre pes, ja que reconèixer-los pot aplanar el camí i fer el procés més fàcil:

 • Deixar de menjar HIDRATS DE CARBONI: són els primers que desapareixen a l’començar una dieta, però no han de desaparèixer de el tot sinó ser substituïts per hidrats de baix índex glucèmic, com el cereal integral, llegum, pasta integral o verdura.
 • Obsessionar-se per les CALORIES: les calories són necessàries per mantenir-nos vitals i amb energia. Si reduïm calories dràsticament ens sentirem fatigats, esgotats i amb fam!
 • Obsessionar-se pel consum de GREIXOS: no tots els greixos són perjudicials per a la salut ni provoquen un augment de pes. Es poden eliminar els greixos saturats, però no les saludables que contenen aliments com el salmó, l’alvocat, la fruita seca o l’oli d’oliva.
 • SALTAR-MENJARS: pots pensar que compensa excessos, però és un error. El recomanable és menjar diverses vegades a el dia, reduint la quantitat per arribar a l’hora dels àpats sense una fam terrible.
 • Substituir aliments per COMPLEMENTS ALIMENTARIS: abusar de batuts de proteïnes, barretes dietètiques o pastilles poden ocasionar mancances nutricionals.
 • Compte amb les dietes MIRACLE basades en un aliment: amb elles es deixen de prendre calories i nutrients necessaris perquè l’organisme funcioni correctament.
 • PASSAR FAM: a l’disminuir el consum de calories, el ritme metabòlic també cau en picat, el cos entra en “estat d’alerta”, reduint a l’mínim les funcions bàsiques per aconseguir un estalvi de l’energia i protegir les funcions dels òrgans vitals, pel que, encara que a el principi s’aconsegueixi una pèrdua de pes (més aviat d’aigua i de massa muscular), d’acord s’augmenta la ingesta calòrica es recupera tot el pes perdut i fins i tot més (l’anomenat efecte rebot). A més, la fam unida a la inestabilitat propicia en un breu període de temps els afartaments o ingestes compulsives d’aliments.
 • Fer DIETA per un temps determinat i no canviar els hàbits alimentaris, que és el realment eficient!
 • Sopar només FRUITA: és cert que hem d’intentar fer sopars lleugers, però això no vol dir que haguem de menjar exclusivament fruita. De fet, el nutrient principal d’aquest tipus d’aliments és la fructosa, un hidrat de carboni que aporta energia immediata i que de no ser gastada ràpidament acabarà transformant-se en greix, passant a formar part de les nostres reserves. Per tant, si mengem diverses peces de fruita a la nit podem fins i tot fomentar l’efecte contrari a l’desitjat.
 • EXERCICI FÍSIC: NO facis exercici com un mètode compensatori d’una mala alimentació, en aquest cas, et acabarà passant factura. L’exercici físic només NO ajuda a perdre pes si igualment menges més calories de les que gastes. La pràctica d’exercici físic de manera regular t’ajudarà a perdre greix corporal i millorarà la teva forma física i la teva salut, ja que a més, l’exercici genera endorfines i aporta benestar. Busca un esport que t’agradi, gaudeixis i que no et suposi esforç introduir-lo en la teva rutina diària.
 • I finalment NO SER REALISTA; sens dubte, un dels errors més freqüents és no ser realista. Quan vam començar una dieta, és possible que estiguem hiper motivats, que ens hàgim fet una idea del que serà el nostre cos a l’cap d’uns mesos i el bé que ens sentirem. Però la realitat, és que la pèrdua de pes és un procés lent, en què cal treballar dur, marcar objectius factibles i, MOLT IMPORTANT: estar assessorat per un professional!

Intenta ser constant, no et rendeixis ni tinguis sensació de fracàs si et saltes la dieta. Ajuda’t fent activitats que et omplin i mimin.

I recorda: intenta adquirir hàbits d’alimentació saludables que es puguin mantenir indefinidament.