¿Colesterol alt? Sorprèn-te i mantingues a ratlla els nivells de forma senzilla i eficaç amb aquests 10 consells per baixar el colesterol!

El colesterol és un tipus de greix que les persones porten normalment en la seva sang, i d’acord amb la quantitat que circuli, pot ser un amic o un mortal enemic.

Aquests consells poden baixar el colesterol i ens ajudaran a controlar i mantenir els seus nivells a la sang.

1) Els següents ALIMENTS ajuden a baixar el colesterol: poma, plàtan, pastanaga, peix d’aigua freda (salmó, llenguado, sardines, bacallà), mongetes, all, aranja i oli d’oliva.

2) Consumiu abundant FIBRA: les fruites, els vegetals i els cereals integrals són rics en fibra. La fibra dietètica soluble en aigua és molt important per reduir el nivell de el colesterol sanguini i es troba a les mongetes, ordi, arròs integral, fruites i civada.

El segó de civada i d’arròs integral són els millors aliments per baixar el colesterol. Els cereals integrals (consumits amb moderació) i l’arròs integral també són profitosos.

3) Prengui SUCS FRESCOS, especialment de pastanaga, api i remolatxa. El suc de pastanaga ajuda a eliminar el greix de la bilis de l’fetge i això contribueix a baixar el nivell de l’colesterol.

4) Feu servir només OLIS premsats en fred i sense refinar: aquests olis mai s’han de sotmetre a temperatures superiors a 43 º C durant el seu processament, que és la temperatura a partir de la qual comença la destrucció dels enzims.

Consumeixi olis vegetals que siguin líquids a temperatura ambient, com oli d’oliva, de soja, de llavors de llinosa, d’onagra. Es recomana, especialment, l’oli d’oliva.

5) Coma fruita seca com NOUS I AMETLLES, però amb moderació: cómalas crues i només si han estat molt bé empaquetades o refrigerades. No les consumeixi si estan cuinades o si han estat exposats a l’aire (com les que venen en els comerços).

6) Reduïu la quantitat de greix saturat i colesterol de la seva dieta: tots els greixos d’origen animal i els olis de coco i de palmes són greixos saturats.

Elimineu de la seva dieta tots els greixos hidrogenats i els greixos i els olis endurits, com margarina, mantega de porc i mantega.

Eviteu els greixos sotmeses a calor ni olis processats, els productes d’origen animal (especialment porc i productes a base de carn de porc) i els aliments fregits o grassos.

Llegiu sempre les etiquetes dels productes. Si pot consumir, però amb moderació, llet sencera, formatge fresc baix en calories i carn blanca sense pell (millor de gall d’indi).

7) Oblideu-vos de l’alcohol, els pastissos, les llaminadures, les begudes carbonatades, el cafè, les salses, les cremes no làcties, els aliments processats o refinats, els carbohidrats refinats, el te, el tabac i el pa blanc.

8) Eviti els ALIMENTS QUE PRODUEIXEN GASOS, com cols de Brussel·les, col, coliflor i adobats dolços.

9) Feu EXERCICI amb regularitat, però amb moderació. Abans d’iniciar qualsevol programa ha de consultar amb el metge.

10) Proveu EVITAR L’ESTRÈS I LA TENSIÓ: aprengui tècniques de control d’estrès com la relaxació, control de la respiració, meditació, autocontrol, són algunes d’elles.

RECORDA: Millorar els nivells de colesterol no significa necessàriament afegir un altre medicament més a la llista.

La dieta i els canvis en l’estil de vida sovint poden tenir un impacte sorprenentment positiu.

Salut per a tots!