Ara farà un any, des que va començar la pandèmia de la Covid-19, la nostra vida ha canviat, i molt.

Vàrem viure un confinament de més de dos mesos molt dur en molts aspectes: restricció de llibertat de moviments, confinament, notícies que ens feien tenir por, incredulitat, incertesa, sense poder anar a veure als pares, als fills, als amics. Poc després dels primers tres mesos de pandèmia va semblar que la situació millorava i en ple estiu vàrem poder sortir i tenir una certa sensació de llibertat i d’una nova normalitat, a la que ens vam conformar veient d’on veníem. Però a partir de setembre vàrem veure que res més lluny de la realitat. Tornava amb força aquesta pandèmia altra vegada i vàrem sentir que això no s’acabaria mai, no veiem el final d’aquest sense sentit, d’aquest mal son.

Les notícies no paren de bombardejar-nos amb informacions que no són molt positives, amb xifres de contagis, de morts, d’aquí i de tot el món, de tenir cura de no sortir si no és necessari, de no anar a veure als nostres familiars, als nostres amics, de quedar-nos a casa els caps de setmana, s’imposa teletreballar, convertint casa nostra en el nostre lloc de feina, i moltes vegades sense sortir en tot el dia al carrer, i els nostres estudiants universitaris fent les classes des de casa online i compartint el mateix espai, sense poder veure als seus companys ni viure l’experiència universitària com l’hem entès sempre. I d’altres, anem de casa a la feina i de la feina a casa. Dia rere dia, i això cansa, i cansa molt.

Tot el que ens ha tocat viure: confinament, distanciament social, teletreball, incertesa sobre el nostre futur laboral i econòmic, ens ha generat el què l’Organització Mundial de la salut (OMS) ha anomenat fatiga pandèmica.S’ha observat que després de mesos de patir la pandèmia de la Covid-19 ha generat a més del 60% de la població mundial un augment dels símptomes relacionats amb l’ansietat, la depressió, i un esgotament físic i emocional molt important.

Aquesta situació ens fa patir per la nostra salut i la salut de les persones que estimem, ens fa tenir por de contraure la Covid-19, per nosaltres i pels altres. I tot això, ens fa caure de mica en mica en un estat malhumorat, crispat, desanimat, cansat, desil·lusionat, generant un estrès permanent.

Podem dir, que aquesta fatiga pandèmica ens genera bloquejos emocionals i no podem esperar que el temps els solucioni per si mateix, perquè es poden cronificar i derivar en ansietat i depressió.

Des del Centre de Medicina Integral Dr. Jordi Forés us volem acompanyar en la gestió de les vostres emocions i en la dissolució de l’estrès derivat de la situació excepcional que estem vivint. Amb el mètode Wingwave podem desfer tots aquells bloquejos emocionals que no ens deixen avançar, que ens paralitzen a l’hora d’afrontar nous reptes, que ens impedeixen comprendre situacions familiars, laborals… que ens generen malestar i que fins i tot ens porten a adquirir petites addiccions que desequilibren la nostra dieta.

El mètode Wingwave® és un coaching de rendiment i d’emocions. En poques sessions s’aconsegueix reduir l’estrès, augmentar la creativitat, el benestar mental i la resiliència. El Wingwave® es basa en l’estimulació hemisfèrica bilateral, la programació Neuro Lingüística (PNL) i la prova miostàtica. Aquests tres elements fan que aquest mètode sigui eficaç, profund, ràpid i perdurable, ja que permet identificar els detonants de l’estrès conscients i inconscients i a partir d’aquí poder-los desactivar. Tot això fa que sigui el mètode de coaching avalat per més investigacions científiques.

La meva formació i experiència m’han demostrat que el mètode Wingwave® és una eina excel·lent per regular l’estrès, millorar l’autopercepció, augmentar el carisma, identificar i canviar creences limitants, de manera que es pugui crear una sòlida base de creences emocionals estable, que permetrà resistir les situacions d’estrès mental més comuns. 

Aquesta pandèmia ens ha generat múltiples emocions que no sempre hem sabut gestionar, la situació per incerta i desconeguda ens ha portat a posar en perill el nostre benestar a tots els nivells.

Ha arribat el moment de tenir cura de la nostra salut, entesa de manera holística, començant per una medicina preventiva que ens permeti afrontar el nostre dia a dia des d’un estat més saludable i una cura del nostre benestar emocional que ens doni les eines necessàries per poder regular qualsevol entrebanc que haguem d’afrontar.

No podem evitar sentir, però sí que podem canviar la manera de gestionar tot el que sentim.

Jordi Forés Médico 

Pilar Garcia  #pilarcoachingwingwave