Els beneficis del Card Marià per a la salut s’han revelat en nombrosos estudis que publiquen el mecanisme d’acció i eficàcia.

El Card Marià és una planta medicinal que ajuda a protegir el fetge de la sobrecàrrega a la qual sotmetem a les festivitats nadalenques.

El Card Marià és una planta dels quals fruits i llavors s’han utilitzat durant més de dos mil anys com a tractament dels trastorns del fetge i el conducte biliar.

El Card Marià és originari d’Europa, però també es troba en els Estats Units i Amèrica del Sud.

El principal component bioquímic de Card Marià és el silybum marianum o silimarina, que és una mescla dels flavolignanos silibina i silicristina.

La silimarina ha resultat molt efectiva per tractar malalties hepàtiques.

Algunes dels beneficis que posseï el Card Marià són els següents:

  • Millora del funcionament del fetge: la silimarina és un component hepaprotector, ideal per eliminar les toxines de les cèl·lules del fetge i per millorar la síntesi d’hepatocytina, proteïna.
  • Afavoreix el sistema digestiu: aquesta planta s’ha consumit com a tònic digestiu i ha resultat eficaç per combatre la sensació de pesadesa abdominal, especialment per consum excessiu.
  • Redueix inflamacions: per reduir la inflamació de les vies respiratòries.
  • Rejoveneix la pell: estudis han revelat que el Card Marià pot millorar les condicions de la pell. A causa de la propietat antioxidant que posseeix aquesta planta, és capaç de regenerar les cèl·lules de la pell, protegint-la i deixant-la suau i tersa.
  • Alleugereix certes al·lèrgies: el Card Marià s’ha utilitzat per tractar al·lèrgies estacionals, com la provocada pel pol·len de les flors.
  • Ajuda a tractar la diabetis: aquesta planta posseeix un lleuger efecte hipoglucèmic. Per això s’ha emprat com a tractament per reduir el nivell de glucosa en la sang, especialment en persones amb diabetis tipus 2.

Com utilitzar el Card Marià?

El Card Marià és una planta que pot resultar molt profitosa per a la salut degut a que es poden utilitzar les seves fulles, llavors i fruits en el tractament de diverses.

També pots consumir-ho de forma natural mitjançant infusions, encara que és més recomanable fer-ho a través de suplements farmacèutics.

És important no exagerar en el consum d’aquesta planta, ja que podria tenir efectes negatius en el nostre organisme.

Si vols consumir Card Marià com a tractament d’una malaltia, pots consultar amb un especialista, ja que aquest t’indicarà la dosi adequada segons la teva edat i estat físic.