Avui parlem de les propietats de l’equinàcia, una de les plantes més apreciades en fitoteràpia per les seves múltiples beneficis per a la nostra salut.

L’Echinàcia és una planta herbàcia nativa d’Amèrica del Nord amb una rica tradició en la cultura indígena, per mantenir la salut durant l’hivern.

L’Echinàcia es caracteritza per estimular l’activitat general de les cèl·lules responsables de la lluita contra tot tipus d’infeccions.

Els seus dos principals propietats són:

– capacitat per a reforçar i potenciar el sistema immunitari: antibiòtic natural capaç d’activar la nostra producció de leucòcits.

– poder antiinflamatori.

Com a conseqüència l’equinàcia és utilitzada per:

  • refredats
  • infeccions
  • mals de coll
  • tos i febre
  • en general, per impulsar el sistema immunològic i augmentar les defenses de l’organisme, reduint els símptomes de la majoria de processos vírics i gripals.

Posseeix importants propietats: contribueix a disminuir la febre, la mucositat i la tos.

Però, a més, ens pot ajudar en altres processos infecciosos en els quals actua com a bloquejador de l’acció del virus i bacteris:

– Infeccions vaginals, produïdes per microbis o fongs.

– Infeccions d’oïda, sobretot, otitis.

– Infeccions de genives (gingivitis, periodontitis …).

– Infeccions del sistema urinari: cistitis o uretritis.

– Herpes (labial, genital VPH i zòster).

Cal també destacar la seva aportació en estats de debilitat corporal, com és el cas de la síndrome de fatiga crònica o en la convalescència.

Sens dubte la Equinàcia és un remei homeopàtic essencial en la nostra farmaciola casolà!

Recorda que …

Encara que es tracti d’una planta i serveixi per molts trastorns i malalties, l’equinàcia s’ha de consumir sempre sota la supervisió d’un expert.