Medicina Ortomolecular per a CURAR , PREVENIR i ENFORTIR-NOS de manera natural

La medicina ortomolecular descriu la pràctica de prevenir i de tractar la malaltia aportant al cos quantitats òptimes de substàncies que li siguin naturals.

El guanyador dues vegades del premi Nobel i biòleg molecular, Linus Pauling, patentà el terme “Orthomolecular” en el seu article 1968 “psiquiatria Orthomolecular” al diari “ciència”.

Pauling la va definir com “la preservació de la bona salut i el tractament de la malaltia, variant la concentració en el cos humà de les substàncies que estan normalment presents en ell”, i va creure fermament que la suplementació diària de vitamines en quantitats òptimes, a més de seguir una dieta sana, era la mesura més important que qualsevol persona podria prendre per viure una vida llarga i sana, i seguint el seu propi consell, ell va viure en plenes facultats fins als 93 anys.

Es tracta així d’una teràpia que accentua l’ús de les substàncies naturals com ara vitamines, oligoelements, enzims, antioxidants, aminoàcids, àcids grassos essencials, fibra dietètica i àcids grassos intestinals de cadena curta (SCFA), per a la prevenció i el tractament de malalties.

 • Mètode que accentua l’ús de les substàncies naturals.
 • La podem definir com “la preservació de la bona salut i el tractament de la malaltia, variant la concentració en el cos humà de les substàncies que estan normalment presents en ell”
 • La Medicina Ortomolecular descriu la pràctica de prevenir i de tractar la malaltia.

Els éssers humans envellim o ens posem malalts per diverses causes. Entre elles el sol, el tabac, l’estrès, la mala alimentació, les situacions hormonals i / o genètiques que van produint un excessiu desgast cel·lular. És a dir, “ens intoxicamos” modificant la química en el nostre cos, el que provoca el deteriorament cel·lular (malaltia o envelliment de les cèl·lules).

La medicina ortomolecular actua per estimular la potencialitat personal de cada individu per viure una vida al màxim de qualitat.

El procés de tractament amb la Medicina Ortomolecular el dividim en 4 Passos:

 1. Desintoxicació: amb el propòsit d’eliminar els residus tòxics que eventualment puguin haver, així com per aconseguir una major assimilació dels nutrients.
 2. Nutrició: nodrir amb les molècules òptimes les mancances que puguin existir.
 3. Restauració: nodrir basant-Oligoelements, Aminoàcids i Vitamines l’òrgan, aparell o sistema que pugui estar danyat.
 4. Manteniment: corregir i orientar una forma sana i correcta de nutrició adequada a cada individualitat.

Els Medicaments ortomoleculars són reconstituents, veritables i poderosos nutrients cel·lulars basant-pèptids, enzims i oligoelements capaços de recuperar les funcions i regenerar l’organisme completament.

La ciència de la nutrició ortomolecular, ens ensenya a restablir la salut del malalt ajustant la dieta i els nutrients a la “individualitat bioquímica” de cada subjecte. El més important és prevenir, augmentar les defenses naturals innates en cada organisme, i restablir el desequilibri de l’organisme malalt per tal d’assolir una salut completa.

La Medicina Ortomolecular parteix del principi que, en realitat, no existeix la malaltia, el que sí existeix és desnutrició cel·lular, per tant consisteix en restituir a cada persona la concentració òptima de substàncies naturals que estan presents en el nostre organisme, amb el propòsit de corregir alteracions per mancances o excessos de nutrients per assolir o mantenir una bona salut.

Els complexos ortomoleculars “ben emprats” no produeixen cap efecte negatiu, ni dependència terapèutica alguna, sinó que restableixen les alteracions del malalt a través d’un reequilibri químic.

 

 • La Medicina Ortomolecular es proposa conservar o restaurar l’equilibri químic necessari perquè les cèl·lules obtinguin els nutrients que els permetin activar els processos naturals de reparació molecular.
 • La seva acció terapèutica es basa en proporcionar a totes les cèl·lules dels teixits i òrgans del cos un mitjà molecular òptim compost de substàncies nutritives naturals i lliures de toxines.
 • Diferents malalties en l’actualitat com obesitat, diabetis, cardiopaties, artritis, insuficiència renal i diferents tipus de càncer, entre d’altres, tenen el seu origen en un entorn molecular químicament alterat.
 • La medicina ortomolecular té molts beneficis, entre ells: la depuració profunda del cos, l’augment de la vitalitat en general, la flexibilitat i neteja d’artèries, augment del sistema immunològic (defenses), estimulació cerebral (atenció, concentració i memòria), contribueix a la prevenció de malalties i és coadjuvant en tractaments de malalties ja establertes.
 • L’Organització Mundial de la Salut no només la reconeix com un sistema mèdic apte, vàlid i lògic per prevenir sinó per curar malalties, per augmentar benestar i qualitat de vida en persones sanes o pacients amb: diabetis, sobrepès, trastorns cardiovasculars, malalties autoimmunes, neurològiques, psicosomàtiques, osteoarticulars, renals, trastorns estètics, etc.
 • Aquest tipus de medicina no té cap contraindicació, ja que no contenen elements sintètics, hormones, ni produeix efectes col·laterals en les dosis conegudes i utilitzades. Pot realitzar-se en adults i nens. És, sens dubte, un sistema mèdic segur i fiable.
 1. La Nutrició Ortomolecular és una teràpia holística, això vol dir que veu el cos com un tot i a tots els seus processos com interdependents. És a dir, no prescriu un nutrient en particular per a un determinat problema, sinó que dirigeix tota la seva atenció cap al funcionament del cos i de tots els seus sistemes en general.
 2. Perquè la teràpia sigui realment efectiva ha d’assegurar que, en primer lloc, els nutrients siguin absorbits a través de la paret intestinal i, en segon lloc, que puguin aconseguir l’interior de les cèl·lules i els òrgans on més es necessiten.
 3. L’organisme començarà a funcionar amb un nivell adequat dels nutrients que necessita per formar hormones, enzims, prostaglandines, anticossos i altres nombroses substàncies. Un organisme que disposa de tots els elements necessaris per dur a terme les seves funcions correctament serà capaç de desintoxicar, regenerar-se i establir un òptim estat de salut tant física com mental.

Medicina NaturalMedicina Ortomolecular
Nutrició – Teràpia Neural – Ozonoteràpia – Homeopatia

| Centre de Medicina Integral Dr. Jordi Forés | ANDORRA | Barcelona | Manresa |

Blog de Medicina Natural | Centre de Medicina Integral | info@drjordifores.com