Què són els antioxidants naturals?

L’oxigen és important per a la salut del teu cos, però estar exposat a l’oxigen també causa oxidació. Durant l’oxidació, les substàncies químiques corporals s’alteren, convertint-se en el que es coneix com a radicals lliures. L’exposició a factors ambientals com ara el sol, fum del cigarret, alcohol i la pol·lució també crea radicals lliures.

Amb el temps, els radicals lliures poden desencadenar una reacció en el teu cos que danya substàncies químiques importants, l’ADN i algunes parts de les seves cèl·lules. Algunes cèl·lules poden curar però en altres el dany és permanent: contribuint al procés d’envelliment, al desenvolupament de malalties com càncer, diabetis o malaltia del cor.

Els antioxidants naturals són substàncies que ocorren en la naturalesa i que poden interrompre o limitar el dany que els radicals lliures han ocasionat. El cos els utilitza per estabilitzar els radicals lliures impedint-causar més mal a altres cèl·lules. Així poden protegir i revertir, fins a cert punt, el mal que els radicals lliures han causat.

On es troben els antioxidants?

– Dins del nostre cos: es produeixen per combatre radicals lliures formats en processos corporals normals.
– En una dieta saludable: aliments rics en antioxidants inclouen fruites i verdures.
– Suplements alimentaris: en forma de pastilla o càpsula. Si tria aquesta opció ha de ser sempre sota la supervisió d’un professional.

 Quins aliments constitueixen fonts riques en antioxidants?

Per obtenir la major quantitat d’antioxidants de consumir una dieta que inclogui fruites i verdures de colors vius, a més d’altres aliments rics en antioxidants amb:

• Vitamina A: pastanaga, carbassa, carbassó, meló cantalup, taronja, albercocs, bròquil, espinacs i la majoria d’hortalisses de fulla verda.
• Vitamina C: baies vermelles, kiwi, pebrot vermell i verd, tomàquets, espinacs, taronja i llimona.
• Vitamina E: en llavors de gira-sol, pebre vermell i pebre vermell en pols, ametlles, cacauets, alfàbrega i orenga, albercocs secs.
• Beta carotens: a pastanaga, pebrot vermell, espinacs, i carabassa.
• Luteina: en verdura de fulla verda com a espinacs, bledes i col arrissada, bròquil, blat de moro, papaies i taronges.
• Licopè: es troba en les fruites i verdures de color rosat i vermell, com l’aranja, la síndria, els albercocs i els tomàquets.
• Seleni: es troba en cereals (blat de moro, blat i arròs), nous, lleguminoses, productes d’origen animal (carn de res, peix, gall dindi, pollastre, ous i formatge).

Protegeix i prevé malalties futures, antioxidant és sinònim de salut !!!