Artrosi. A mesura que ens endinsem a la tardor, les temperatures comencen a baixar, apareixen les pluges i amb elles la humitat: una combinació que pot agreujar el dolor de les persones afectades per artrosi.

Convé recordar en aquest moment els hàbits saludables i naturals que t’ajudaran a recuperar una bona qualitat de vida.

Consells d’alimentació:

  • – Excloure la llet animal (vaca, cabra, ovella …) i els seus derivats: mantega, nata, formatge, iogurts i productes làctics.

  • – Descartar els cereals que contenen gluten: blat, ordi, civada, sègol i blat de moro. Opti millor per l’arròs, el blat sarraí, el mill i el sèsam.

  • – Evitar els aliments cuits a temperatura elevada: evitar coccions superiors a 110 ° C.

  • – Prescindir dels embotits.

  • – Excloure els olis refinats: substitueixi’ls per olis verges de primera pressió (és a dir, del primer premsat). Escollir bé l’oli és primordial per lluitar contra la inflamació de l’artrosi, pel que ha de consumir oli d’oliva, oli procedent de llavors de la planta de la colza o oli de lli en lloc dels olis de gira-sol i blat de moro.

  • – Reduir al màxim els aliments industrials: i en particular, el sucre blanc i altres aliments amb un índex glucèmic elevat.

  • – Limitar el consum de sal.

Substàncies naturals recomanables:

Harpagofit. Aquesta planta africana sembla ser tan eficaç com els medicaments, però amb menys efectes secundaris. Permet un alleugeriment ràpid del dolor entre un 25 i un 45% dels casos i també alleuja els símptomes de l’artrosi.

Curcumina. Substància que s’extreu de la cúrcuma, té propietats antiinflamatòries i efectes protectors de les articulacions. S’ha comprovat que és més eficaç que els medicaments, a més de reduir significativament el dolor i millorar el funcionament de l’articulació.

Condroitina. És un component essencial del cartílag. La seva funció natural és ajudar a hidratar el cartílag i contribuir a la flexibilitat i l’elasticitat de l’os. El paper de la condroïtina és fonamental per a la solidesa i la flexibilitat de les articulacions.

Complements alimentaris indispensables (sempre sota supervisió mèdica):

1) Vitamina D. Un dèficit de vitamina D va a accelerar l’avanç de l’artrosi, especialment dels genolls. El sol és la principal font de vitamina D però, en els mesos en què no abunda tant, es necessita un suplement addicional.

2) Omega-3 EPA i DHA. Afavoreixen la mobilitat articular, frenen la degradació del cartílag i els fenòmens inflamatoris i reforcen els lligaments en estimular la síntesi de col·lagen.

Segueix aquests consells i aconseguiràs millorar dia a dia!

Ah! i si vols afegir altres recomanacions, endavant! estarem encantats en poder compartir!