Els beneficis de la bardana són nombrosos, un dels més importants és el seu efecte en afeccions cutànies.

La Bardana és una planta herbàcia amb grans fulles allargades i unes flors violàcies molt característiques i identificables.

Per als remeis casolans s’utilitzen, per les seves propietats medicinals, principalment les arrels (més riques en principis actius) i, en ocasions, les fulles i les llavors.

La bardana s’usa com a tònic herbal per millorar la salut en general. Però vegem els seus BENEFICIS més importants:

Afeccions cutànies: problemes crònics de la pell tals com èczema, psoriasi, abscessos, urticària, tinya i acne.

L’efectivitat de l’herba deriva de les seves propietats antiinflamatòries. Així es converteix en un tractament eficaç per a l’envelliment de la pell i pot reduir visiblement l’aparença de les arrugues.

Salut del cabell i cuir cabellut: L’oli extret de l’arrel  és popular com a tractament per enfortir, donar brillantor, evitar la caiguda del cabell, anticaspa i reduir la picor del cuir cabellut.

L’arrel de bardana i fulles s’afegeixen sovint a xampús a base d’herbes, rentades per al cabell i tònics, especialment aquells formulats per tractar el cabell sec, la caspa i la caiguda del cabell.

Desintoxicació de l’organisme: ajuda eliminar toxines o deixalles d’alguns òrgans (ronyons, fetge, còlon, etc), d’aquí la seva capacitat per purificar la sang.

També actua com un diürètic per promoure l’eliminació de líquids del cos i reduir la sensació d’inflor.

Control de sucre en sang: a causa del contingut d’inulina de l’arrel, una fibra natural.

La inulina disminueix la velocitat d’absorció dels hidrats de carboni dels aliments ingerits, evitant elevacions brusques del nivell de glucosa en sang després de dinar.

Beneficis nutricionals: La bardana és rica en minerals com calci, fòsfor, ferro, sodi, entre altres. A més, conté carbohidrats, proteïnes, greixos i vitamines B1, B2 i C.

Hi ha efectes secundaris o interaccions?

* Les dones embarassades o lactants no han de consumir bardana.

* Persones deshidratades d’evitar l’herba a causa dels seus efectes diürètics.

* Pot baixar el sucre en la sang, és millor evitar-la si es prenen medicaments per a la diabetis.

Curiositats ….

Botànics anglesos van seleccionar l’arrel per curar l’escorbut i diferents malalties de la pell, per això se la coneix com: L’herba dels tinyosos.

En algunes cultures tenen utilitat culinària, com la japonesa, que mengen les arrels a manera d’amanida un cop bullides en aigua salada.

Ajuda’ns a millorar el bloc, donant-nos la teva opinió!