Menjar en família en un ambient tranquil i positiu podria ajudar al fet que els nens es mantinguin prims.

//Menjar en família en un ambient tranquil i positiu podria ajudar al fet que els nens es mantinguin prims.

Menjar en família en un ambient tranquil i positiu podria ajudar al fet que els nens es mantinguin prims.

Que els dos pares estiguin presents i menjar en la cuina també es va vincular amb tenir un pes més saludable, informen els investigadors.

DILLUNS, 13 d’octubre de 2014 (HealthDay News) — Els menjars en família amb un ambient positiu, tranquil i amable podrien contribuir a evitar que un nen arribi a tenir sobrepès o obesitat, segons suggereix un estudi recent.
Els nens semblen ser menys propensos a guanyar un pes addicional si en els menjars en família hi ha converses agradables, es donen ànims de forma positiva i no es produeixen xivarris quan els nens es porten malament, van afirmar uns investigadors de la Universitat de Minnesota. Per realitzar l’estudi, van veure moltes hores de videos gravats de menjars familiars.

“A les cases on els nens tenien sobrepès, hi havia un ambient menys positiu a la taula”, va dir l’autora de l’estudi, Jerica Berge, psicòloga de la Universitat de Minnesota. “En general era una mica més caòtic”.
L’estudi es basa en investigacions anteriors que han vinculat els menjars familiars freqüents amb un risc reduït d’obesitat infantil. Berge i els seus col·laboradors van decidir investigar què es el que passa en un menjar familiar que podria influir en aquest risc, i si alguns menjars familiars podrien tenir un efecte més positiu que unes altres.

Els investigadors van demanar a 120 famílies que gravessin els seus menjars amb iPads i llavors van estudiar els enregistraments de video. Van prendre nota de la durada i el tipus de menjar servit, de com interactuaven els membres de la família durant els menjars i de com aquests factors es relacionaven amb el pes d’un nen.
Els nens amb un pes normal eren més propensos a tenir menjars familiars durant les quals els pares deien coses encoratjadores i tothom semblava gaudir de la companyia dels altres, va dir Berge.

La negatividad en la taula semblava estar associada amb l’obesitat. “No és desitjable que els pares fassin servir els menjars familiars com a oportunitat per donar lliçons sobre fer els deures o altres problemes familiars”, va assenyalar Berge. “Als nens els anava millor si el temps per menjar era més un moment per relacionar-se, per connectar en la taula amb els pares i els germans”.
Els nens que tenien sobrepès passaven menys temps en els menjars i menjaven més sovint en altres habitacions que no es la cuina, va mostrar aquest estudi.

Per exemple, el 30 per cent dels menjars dels nens amb sobrepès van tenir lloc a la sala d’estar, en comparació del 17 per cent dels nens amb un pes saludable. D’altra banda, el 80 per cent dels menjars dels nens amb un pes saludable van tenir lloc en la cuina, en contrast amb el 55 per cent de les dels nens amb sobrepès.
Però els menjars dels nens amb sobrepès no van anar molt més curtes que les dels nens amb un pes saludable: una mitjana de 13.5 minuts enfront de 18.2 minuts.

“Quan observem la logística al voltant dels menjars familiars, són més factibles del que la majoria de les persones creuen”, va dir Berge. “No han de ser tan llargues perquè tinguin un efecte positiu, i pot realitzar-se a qualsevol hora del dia: en el desdejuni, l’esmorzar o el sopar”.
Berge creu que els menjars familiars regulars i positius proporcionen un sentit d’estabilitat que pot influir en els hàbits alimentaris d’un nen.

“Li donen al nen una sensació de seguretat al món, i la sensació de que el nen pot regular la seva vida, la qual cosa crec que s’estén a la seva capacitat de regular l’alimentació”, va dir. Els pares també tendien a servir com a models d’una alimentació saludable.
Els investigadors també van reportar que els nens amb un pes saludable tenien més probabilitats que tots dos pares estiguessin presents en els menjars familiars.

“En aquest estudi, sembla que el fet que el segon cuidador estigui present ajuda”, va assenyalar Berge. “Potser ajudava a mantenir el caos baix control, o potser servís com a model addicional, però canviava les coses”.
Tres de cada cinc famílies tenien algun tipus de pantalla encesa durant el menjar, com la tele, el telèfon cel·lular, la computadora o un videojoc manual. Tant els nens amb sobrepès com els quals tenien un pes normal eren igualment propensos a tenir una pantalla encesa durant el menjar familiar, segons l’estudi.
Les troballes apareixen en línia el 13 d’octubre en la revista Pediatrics.

Les troballes de l’estudi semblaven indicar que la manera en què es comporten els pares (servir-se porcions saludables i actuar com a model de rol) semblan tenir tanta importància com altres distraccions de la llar, va dir Melinda Sothern, catedràtica de promoció de la salut en la Facultat de Salut Pública de la Universitat Estatal de Louisiana.
“S’ ha de pensar que si una mare i un pare tenen la intenció de celebrar un menjar familiar gairebé es pot afirmar que la següent idea és que van a ser millors pares en general”, va dir Sothern. “És molt més senzill passar amb el cotxe per una finestra de menjar ràpid, o posar als nens davant de la televisió amb un menjar congelat”.
Encara que l’estudi va trobar una associació entre les rutines en els menjars familiars i el pes dels nens, no va demostrar que existeixi una relació causal.

Article per HealthDay, traduït per Hispanicare
FUENTES: Jerica Berge, Ph.D., psychologist, University of Minnesota; Melinda Sothern, Ph.D., chair, health promotion, Louisiana State University School of Public Health; November 2014 Pediatrics
HealthDay
(c) Drets d’autor 2014, HealthDay

Por |octubre 20th, 2014|Categorías: sense categoria|Sin comentarios

Deje su comentario

Comer en familia en un ambiente tranquilo y positivo podría ayudar a que los niños se mantengan delgados.

Que los dos padres estén presentes y comer en la cocina también se vincularon con tener un peso más saludable, informan los investigadores.

LUNES, 13 de octubre de 2014 (HealthDay News) — Las comidas en familia con un ambiente positivo, tranquilo y amable podrían contribuir a evitar que un niño llegue a tener sobrepeso u obesidad, según sugiere un estudio reciente.
Los niños parecen ser menos propensos a ganar un peso adicional si en las comidas en familia hay conversaciones agradables, se dan ánimos de forma positiva y no se producen alborotos cuando los niños se portan mal, afirmaron unos investigadores de la Universidad de Minnesota. Para realizar el estudio, vieron muchas horas de videos grabados de comidas familiares.
“En las casas donde los niños tenían sobrepeso, había un ambiente menos positivo en la mesa”, dijo la autora del estudio, Jerica Berge, psicóloga de la Universidad de Minnesota. “En general era algo más caótico”.
El estudio se basa en investigaciones anteriores que han vinculado las comidas familiares frecuentes con un riesgo reducido de obesidad infantil. Berge y sus colaboradores decidieron investigar qué ocurre en una comida familiar que podría influir en ese riesgo, y si algunas comidas familiares podrían tener un efecto más positivo que otras.
Los investigadores pidieron a 120 familias que grabaran sus comidas con iPads y entonces estudiaron las grabaciones de video. Tomaron nota de la duración y el tipo de comida servida, de cómo interactuaban los miembros de la familia durante las comidas y de cómo estos factores se relacionaban con el peso de un niño.
Los niños con un peso normal eran más propensos a tener comidas familiares durante las cuales los padres decían cosas alentadoras y todo el mundo parecía disfrutar de la compañía de los demás, dijo Berge.
La negatividad en la mesa parecía estar asociada con la obesidad. “No es deseable que los padres usen las comidas familiares como oportunidad para dar lecciones sobre hacer los deberes u otros problemas familiares”, señaló Berge. “A los niños les iba mejor si el tiempo para comer era más un momento para relacionarse, para conectar en la mesa con los padres y los hermanos”.
Los niños que tenían sobrepeso pasaban menos tiempo en las comidas y comían más a menudo en otras habitaciones que no fueran la cocina, mostraron los hallazgos.
Por ejemplo, el 30 por ciento de las comidas de los niños con sobrepeso tuvieron lugar en la sala de estar, en comparación con el 17 por ciento de los niños con un peso saludable. Por otra parte, el 80 por ciento de las comidas de los niños con un peso saludable tuvieron lugar en la cocina, en contraste con el 55 por ciento de las de los niños con sobrepeso.
Pero las comidas de los niños con sobrepeso no fueron mucho más cortas que las de los niños con un peso saludable: un promedio de 13.5 minutos frente a 18.2 minutos.
“Cuando observamos a la logística alrededor de las comidas familiares, son más factibles de lo que la mayoría de las personas creen”, dijo Berge. “No tienen que ser tan largas para que tengan un efecto positivo, y puede realizarse a cualquier hora del día: en el desayuno, el almuerzo o la cena”.
Berge cree que las comidas familiares regulares y positivas proporcionan un sentido de estabilidad que puede influir en los hábitos alimentarios de un niño.
“Le dan al niño una sensación de seguridad en el mundo, y la sensación de que el niño puede regular su vida, lo que creo que se extiende a su capacidad de regular la alimentación”, dijo. Los padres también tendían a servir como modelos de una alimentación saludable.
Los investigadores también reportaron que los niños con un peso saludable tenían más probabilidades de que ambos padres estuvieran presentes en las comidas familiares.
“En este estudio, parece que el hecho de que el segundo cuidador esté presente ayuda”, señaló Berge. “Quizá ayudaba a mantener el caos bajo control, o quizá sirviera como modelo adicional, pero cambiaba las cosas”.
Tres de cada cinco familias tenían algún tipo de pantalla encendida durante la comida, como la tele, el teléfono celular, la computadora o un videojuego manual. Tanto los niños con sobrepeso como los que tenían un peso normal eran igualmente propensos a tener una pantalla encendida durante la comida familiar, según el estudio.
Los hallazgos aparecen en línea el 13 de octubre en la revista Pediatrics.
Los hallazgos del estudio parecían indicar que el modo en que se comportan los padres (servirse porciones saludables y actuar como modelo de rol) parece tener tanta importancia como otras distracciones del hogar, dijo Melinda Sothern, catedrática de promoción de la salud en la Facultad de Salud Pública de la Universidad Estatal de Luisiana.
“Uno tiene que pensar que si una madre y un padre tienen la intención de celebrar una comida familiar casi se puede afirmar que la siguiente idea es que van a ser mejores padres en general”, dijo Sothern. “Es mucho más sencillo pasar con el auto por una ventana de comida rápida, o poner a los niños delante de la televisión con una comida congelada”.
Aunque el estudio encontró una asociación entre las rutinas en las comidas familiares y el peso de los niños, no demostró que exista una relación causal.

Artículo por HealthDay, traducido por Hispanicare
FUENTES: Jerica Berge, Ph.D., psychologist, University of Minnesota; Melinda Sothern, Ph.D., chair, health promotion, Louisiana State University School of Public Health; November 2014 Pediatrics
HealthDay
(c) Derechos de autor 2014, HealthDay

Por |octubre 20th, 2014|Categorías: Sin Categoria|Sin comentarios

Deje su comentario

Ús de cookies

El lloc www.drjordifores.com utilitza cookies per a poder oferir-li una millor experiència d’usuari mitjançant l’anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant n’està acceptant el seu ús. Per a més informació política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies