A l’estiu sembla que les coses poden ser més senzilles. La calor, el benestar que se sent, poden fer que estiguem més disposats a adoptar hàbits saludables. Des de la Consulta de Medicina Homeopàtica del Dr. Jordi Forés volem donar-te aquests consells per a un estiu saludable. T’atreveixes a posar-los en pràctica?

Millora la dieta
En primer lloc et proposem millorar la dieta. Comença per prendre fruita cada dia com mores, nabius o maduixes. Això farà que augmentin antioxidants i que aquests et ajudin a prevenir malalties relacionades amb l’edat. Els nabius i les mores són especialment rics en antioxidants.

Baixa el ritme
Pots millorar el teu nivell d’estrès, plantant un petit jardí, conreant una caixa de flors, o si l’espai és molt limitat, pots plantar algunes testos de flors en interior o exterior. Amb només posar les mans en contacte amb la terra podràs sentir com baixa el teu ritme i s’allibera tant l’estrès físic, com mental.

Fes exercici
Tria una activitat a l’aire lliure i fes-de forma regular. Pot ser una caminada, passejar per la natura, jugar amb els teus fills, anar amb bicicleta, patinar, nedar o simplement apuntar-te a un gimnàs. Recorda que si a més practiques exercici amb la família això és un gran manera d’estar junts i en unió.

Usa fil dental
El fil dental redueix els bacteris orals, el que millora la salut general del cos. Si els bacteris orals són baixes, el nostre cos té més recursos per combatre els bacteris que hi hagi en qualsevol altre lloc del cos. Utilitzeu fil dental diàriament. Aquest és un dels grans consells per a un estiu saludable.

El sol, amb precaució!
Evitar les hores de sol amb radiacions més agressives (entre les 12 i les 16h), usar protecció solar alta abans i durant l’exposició; hidrata el teu cos amb unaa ingesta de líquids i fruites adequada (aigua, sucs naturals, liquats, fruites, ..).

Mans a l’obra?