Has sentit parlar d’aquest producte i no saps què és ?, avui parlarem de què és i per a què serveix la DHEA o dehidroepiandrosterona, la famosa “hormona de la joventut”.

Què és la DHEA?

La DHEA és una hormona produïda de forma natural pel cos en les glàndules suprarenals, involucrada en la producció d’estrògens i testosterona.

Els estrògens i la testosterona són hormones sexuals femenines i masculines, respectivament.

El nostre organisme comença a produir petites quantitats d’aquesta hormona a l’edat de 7 anys fins als 25 anys que és quan arriba al seu màxim nivell per després decréixer la seva producció un 20% cada deu anys. Aquesta disminució passa més ràpidament en dones que en homes.

Les persones amb diverses malalties tenen nivells de DHEA extraordinàriament baixos.

Per a què serveix la DHEA?

Segons les investigacions realitzades l’ús de la DHEA produeix una sèrie d’efectes beneficiosos per a la salut:
Antienvelliment i longevitat: Alguns investigadors mostren que la ingesta de DHEA per via oral augmenta el gruix i hidratació de la capa superficial de la pell en la gent gran.
Augmenta l’energia i la vitalitat.
Millora de la gana sexual: és utilitzat pels homes per a la disfunció erèctil i per dones sanes amb menopausa o amb problemes hormonals, així com per millorar el benestar i la sexualitat.
Regenera la massa muscular incrementant la seva funcionalitat i força.
Millora l’equilibri de la insulina (diabetis).
Millora l’estat i la densitat dels ossos (osteoporosi). Millora el teixit fi dels ossos (especialment en dones), beneficiosa per a l’ús en la prevenció de les fractures espontànies en la gent gran.
Desenvolupa la memòria i el sistema cognitiu.
Combat malalties de tipus degeneratiu com l’Alzheimer i el Parkinson.
– També hi ha pacients amb lupus sistèmic eritematós (LSE) que utilitzen dehidroepiandrosterona com a tractament i han notat millora.
– El DHEA s’usa amb èxit en la pèrdua de pes i per estimular el sistema immunològic.

Com veieu té molts beneficis però si estàs interessat en prendre-ho, has d’estar sempre sota supervisió mèdica. Consulta al teu metge de confiança abans començar qualsevol tractament.