En el nostre darrer article vam parlar sobre què és i com es tracta la candidiasi, però quin tipus de dieta hem de fer ?, avui us proposem el tipus de dieta per a la candidiasi més adequada.

ALIMENTS A EVITAR:

* Lactis i els seus derivats: la lactosa afavoreix la proliferació de la càndida, sobretot el formatge i el iogurt.

* Llet de soja: provoca la formació de mucositats en el tracte digestiu, creant així un mitjà apropiat per a la càndida.

* Cereals refinats: pa, farines, pastes i arròs blanc.

* Forn que continguin llevat: Pa, galetes, pastissos, brioixeria i en general tot el que contingui farina i llevat (que sol ser química i expandeix els intestins, provocant gasos i molèsties i afavorint la multiplicació de la càndida).

* Sucre blanc i bru, mel, xocolata, garrofa, fructosa, xarop d’auró o de atzavara, malta, dextrosa, sucrosa, sacarina i lactosa: el sucre és l’aliment preferit de la càndida.

* Malta i derivats del malt: es troben en productes com cereals per esmorzar, begudes de cereals i altres substituts del cafè.

* Productes fermentats: begudes alcohòliques, vinagre, salsa de soja, pickles, miso, tempeh i iogurts de tot tipus. La càndida prolifera amb els ferments perquè és un llevat.

* Fruita fresca o seca i sucs de fruita: per la seva dolçor.

* Guarniments i salses comercials amb additius i conservants, aliments congelats, precuinats o en conserva, menjar ràpid, cafè, alcohol, tabac: Acumulen toxines, sobrecarregant el fetge i el sistema limfàtic, encarregats d’eliminar-les.

En el procés de curació de la candidiasi, en anar eliminant-, es generen molts productes tòxics de rebuig, que donen molta feina al fetge, per aquest motiu millor no donar-li encara més menjant aquestes substàncies.

* Patates, carabassa i moniato: per ser verdures molt dolços.

ALIMENTS A INCLOURE A LA DIETA:

PEIX: sobretot el blau que conté oli essencial omega 3, necessari i beneficiós per a la mucosa intestinal i el sistema immunitari (no oblidem que estem combatent una infecció).

CEREALS INTEGRALS: Arròs integral, mill, quinoa, blat sarraí, blat de moro (polenta) i amarant.

LLEGUMS: Llenties, cigrons, soia negra, mongetes azuki, mongetes blanques o vermelles, pèsols secs …

PROTEÏNES VEGETALS: Tofu i seitan d’espelta.

VERDURES VERDS I DE FULL diàriament: milloren el funcionament del fetge, òrgan clau en el tractament de la càndida. Les de sabor lleugerament amarg, com enciams i endívies, ruca, carxofes o dent de lleó, són especialment recomanables.

En general: Enciams de tota mena, col verda, api, julivert, part verda de porro i ceba tendra, créixens, canonges, bròquil, mongetes verdes, cols de Brussel·les, fulles dels naps i raves en sopes i brous …

VERDURES RODONES: Es poden prendre col, coliflor, ceba, colinabo, bròquil.

ALGUES: sobretot Wakame, Kombu, Hiziki i espagueti de mar. Són una font excel·lent de tots els minerals i oligoelements que necessita el cos ia més són depuratives, netejant la sang d’àcids i tòxics i regenerant la flora bacteriana intestinal.

OLIS: Petites quantitats d’oli d’oliva i sèsam de cultiu biològic i de primera premsada en fred.

LLAVORS I FRUITS SECS: Llavors de sèsam i carbassa, pipes de gira-sol, fruits secs com ametlles, avellanes, pinyons o nous, així com el tahina (mantega de sèsam), es poden prendre en petites quantitats per acompanyar esmorzars, amanides, postres .. . sempre amb moderació.

AIGUA: En la primera fase del tractament és important beure suficient per ajudar a eliminar toxines.

BEGUDES: infusions, te verd i brous vegetals.

BERENARS I refrigeris: Atès el limitat de la dieta es pot recórrer a les galetes d’arròs o crakers de sègol i amarant, acompanyades d’enciam i algun paté natural o alvocat o formatge de tofu o, fins i tot, tonyina o sardines en llauna.

Recorda a més …

Que l’exercici suau i regular mobilitza les toxines i ajudar a eliminar-les.

La dieta per a la candidiasi és una part important del tractament, tracta de seguir aquestes indicacions i et beneficiaràs en els resultats!