Avui volem parlar de com fer una dieta de desintoxicació alimentària – Nutrició Natural

A la primavera és moment de posar en pràctica una dieta de desintoxicació alimentaria.  Estació ideal per depurar el nostre organisme i eliminar substàncies nocives que hem anat acumulant durant l’hivern. Desintoxica’t.

Netejar equival a depurar, desintoxicar, eliminar residus que són producte, tant dels processos metabòlics corrents, com de substàncies que han estat absorbides per l’exterior a través d’aliments, medi ambient i fàrmacs, que ara s’haurien d’eliminar per descongestionar el fetge i drenar els sis- temes sanguini i limfàtic.

L’efecte immediat serà una digestió més àgil, una pell més lúcida, pell i ungles brillants i fortes i, sobretot, en un augment de vitalitat i optimisme, a l’hora que mi- llora el nostre estat anímic.

Per aconseguir una bona depuració, a més de realitzar un exercici físic regular i constant, ho aconseguirem a través de l’alimentació. Una alimentació estacional, on anirem incorporant mes verdures verdes i mes liquats de fruites i hortalisses, i eliminarem els fregits, les grases saturades, la brioixeria, la carn i els sucres, principalment.

La professora de cuina saluda-ble i energètica Montse Batlle, fa una bona tasca divulgativa del que representa una alimentació saludable i que regularment publiquem al nostre Facebook ; ella ens explica perquè són tan saludables els sucs de fruita i verdures.

Una bona dieta de desintoxicació alimentària és  aprofitar els beneficis dels sucs, que són molts:

  • Per la gent que no acostuma a menjar gaires fruites i verdures és una molt bona opció per introduir-les o ingerir-ne més quantitat.
  • Són fàcils de preparar, només has de rentar-los bé, tallar-los i posar-los a la liquadora.
  • Pots fer-los amb varietat de fruites i vegetals de temporada, si són ecològics, a part d’aportar tots els seus beneficis no contindran tòxics, pesticides.
  • Els pots prendre al matí, mig matí o tarda et donaran energia i reduiran l’ansietat de quan tenim ganes de menjar dolç.
  • Es poden posar en una ampolla, per endur-te’ls a la feina, d’excursió, a la platja….
  • Tenen una gran quantitat de beneficis saludables: milloren la digestió, depuren però al mateix temps mineralitzen l’organisme. Les fruites ens aporten minerals essencials com el ferro, el coure, potassi, sodi, magnesi… Les fruites cítriques (llimona, aranja, mandarina, taronja…) aporten vitamina C, les pastanagues vitamina A. I aigua, les fruites i verdures contenen molta aigua, un macro nutrient fonamental per les cèl·lules. Contenen antioxidants (vitamines, seleni, beta carotens) que ens protegeixen les membranes dels radicals lliures ( els «culpables» d’afavorir l’envelliment).
  • Els sucs de fruites i verdures ajuden en malalties cròniques com el càncer o malalties cardiovasculars i d’altres com artritis, asma, al·lèrgies….
  • Totes les fruites i vegetals contenen els seus propis enzims, que actuen com a catalitzadors de les reaccions químiques del cos. Són molt importants per la digestió i absorció dels aliments i per la transformació dels nutrients dels aliments en teixit corporal i de la producció d’energia cel·lular. Els enzims són necessaris per a la majoria de les activitats metabòliques que succeeixen a l’organisme durant el dia.. Cada glop de liquat s’ha de «mastegar» per activar els enzims i per digerir-lo bé.

Una manera de començar : Suc liquat de pastanaga i poma

Ingredients: 4 pastanagues, 2 pomes, el suc d'una llimona i 5 fulles de menta.

Preparació: Rentar les pastanagues, les pomes i les fulles de menta. Tallar les pastanagues i les pomes a la mida que necessiteu, per posar a la boca de la vostra liquadora. Esprémer suc de llimona, reservar. Posar els ingredients a la liquadora per aquest ordre: pomes, fulles de menta i pastanagues. Un cop obtingut el suc, barrejar amb el suc de llimona i llest. Prendre a poc a poc, barrejant amb la saliva de la boca.Si voleu, hi podeu afegir unes llavors de sèsam blanc i negre. És important tenir una liquadora, si és de baixes revolucions, millor, ja que d’aquesta manera no deteriora els enzims dels aliments.

Aprofita la primavera i depura el teu cos!!
Posa en pràctica una dieta de desintoxicació alimentària.

Dieta de Desintoxicació Alimentària – Dieta de Desintoxicació Alimentària – Dieta de Desintoxicació Alimentària