Dieta i exercici físic

Les vacances solen ser períodes en què canviem els nostres ritmes quotidians de son, alimentació i activitat física.

De manera gairebé general, podríem dir que setembre és el mes de tornada a la feina per als adults i el de tornada a l’escola per als nens.

Amb la tornada a l’activitat el rendiment, la motivació o l’interès en els primers dies poden ser una mica més baixos del que és habitual i el cansament, l’apatia, poden sorgir més fàcilment.

En la majoria dels casos aquest canvi d’activitat produeix cansament generalitzat, fatiga, falta de son i / o de gana, irritabilitat, tristesa, molèsties gastrointestinals, … es tracta d’una ruptura en el procés d’adaptació o transició enquadrat en el que es denomina Síndrome o depressió postvacacional.

El nostre consell per neutralitzar o millorar aquest cansament i / o malestar general es basa en:

1)    Reprendre una dieta equilibrada i saludable, rica en verdures, fruites i proteïnes vegetals. Hem de tornar a organitzar-nos i saber el que menjarem durant la setmana per, d’aquesta manera, poder construir una alimentació equilibrada on tinguin protagonisme les verdures, les fruites i, sobretot, el cereal integral, que ens donarà l’energia necessària per afrontar de manera positiva i vital nostra rutina diària. Ens referim a l’arròs integral, la quinoa o el mill, que barrejat amb les verdures, constitueixen el plat més important per recuperar el nostre equilibri.

2)    Podem complementar la nostra dieta amb un suplement vitamínic-mineral com és el Supravital bes, en el cas de les persones adultes, o amb Nutrigen supra, en el cas dels més petits. Es tracta de suplements vitamínics i minerals que reforcen el nostre sistema immunològic i ens donen més vitalitat, però abans de prendre’ls hauríem consultar-ho amb el nostre metge o farmacèutic.

3)    Fer exercici regular i adequat a les nostres possibilitats. L’exercici és un dels pilars bàsics per a poder recuperar la nostra energia. De vegades es pensa que quan un està cansat és millor no fer exercici perquè es cansarà més, i és tot al contrari. Encara que ens sentim cansats, començar una rutina amb la pràctica de l’esport d’una manera regular, al principi, encara que apareguin les temudes agulletes, de seguida ens trobarem realment molt bé, el cansament psíquic desapareixerà immediatament i el físic en pocs dies. Animeu-vos a comprovar-ho ¡

4)    Per acabar, us aconsellem un liquat verd de fruites i verdures, per començar el dia, ens depurarà i revitalitzarà.

5)    Suc de dues pomes verdes, 3 pastanagues, un cogombre, mitja enciam romana, mitja llimona i una culleradeta petita d’herba de blat. Es renten i pelen els ingredients, ho liqüem tot, si pot ser en una liquadora de baixes revolucions per preservar totes les substàncies nutritives d’aquests aliments i……listo!, proveu està boníssim ia més ens donarà energia i vitalitat per a tot el dia.

Aquests consells costat d’una actitud positiva ens ajudaran a reprendre les nostres activitats el més aviat possible i de la forma més òptima.