La combinació de Hipertèrmia profunda (INDIBA), Ozonoteràpia i Kinesio Taping o Embenat neuromuscular s’ha convertit en la solució més ràpida i eficaç per solucionar problemes i dolors musculoesquelètics. Una ajuda en la Medicina Esportiva.

La Hipertèrmia com a teràpia física suposa l’elevació de la temperatura a l’interior de l’organisme de manera que provoqui sobre la zona afectada una acceleració dels processos metabòlics i, amb això, una recuperació primerenca del procés de rehabilitació. L’augment de temperatura en un punt localitzat fa que flueixi millor la sang, l’oxigen arribi millor nodrint la zona i, com a resultat, l’òrgan o teixit millorarà les seves funcions. Un tractament amb Indiba serà altament eficaç, allà on el cos necessiti un suport extra o augmentar les seves capacitats de treball.

La Ozonoteràpia consisteix en una tècnica que utilitza el gas ozó com a producte terapèutic que es genera a partir d’oxigen metge i una petita part d’ozó. Els efectes beneficiosos de l’ozó són molts, principalment té un gran efecte antioxidant, regenerador de teixits i cicatritzant, immunomodulador analgèsic i antiinflamatori, entre d’altres.

El K-Taping és un suport en la pràctica totalitat dels diferents tractaments fisioterapèutics.

Les contractures musculars, els problemes d’esquena, articulacions i discos intervertebrals, poden rebre tractament igual com la migranya i fins i tot els dolors menstruals. Però també en la teràpia limfàtica, p.ex. després d’operacions de càncer de mama, el K-Taping ofereix tractaments eficaços durant el període de cures postoperatòries.

Quant a l’esport d’alt rendiment i professional, el K-Taping s’ha refermat tant com a mètode terapèutic com també de prevenció i preparació a l’entrenament. En tots els casos, es pot afirmar que el K-Taping conserva la mobilitat completa del pacient, un avantatge decisiu en comparació amb altres mètodes terapèutics que s’apliquen en aquest moment.

La teràpia de K-Taping té 4 funcions i efectes bàsics:

1) Millora de la funció muscular.

2) Eliminació de disfuncions circulatòries.

3) Reducció del dolor.

4) Reforç de la funció articulatòria.

En primer lloc s’aconsegueix l’estimulació dels receptors cutanis, alleujant així el dolor i estimulant també la sensibilitat profunda (proprioceptors). D’aquesta manera es influeix de forma concreta sobre el complex joc de conjunt de to muscular, articulacions, lligaments i nervis.

D’altra banda, gràcies al K-Tape elàstic i les tècniques d’aplicació especials s’aixeca la pell i amb ella el teixit subcutani. Així s’aconsegueix que hi hagi més espai en el teixit danyat. La limfa flueix amb més facilitat, la circulació sanguínia millora i els receptors del dolor es veuen alleujats. Amb només millorar la circulació sanguínia s’estimulen els processos de curació. Si a això se sumen els efectes del drenatge limfàtic i l’estimulació dels receptors es pot disposar de la extraordinàriament àmplia gamma d’aplicacions de la teràpia del K-Taping.