Una nova investigació realitzada als Estats Units ha assenyalat que el menjar saludable es pot tornar un bon gust adquirit, si s’entrena el cervell de manera que la prefereixi, enlloc del menjar escombraria. No et perdis aquesta notícia.

Alguna vegada t’has preguntat per què prefereixes menjar un pastís de xocolata abans que una amanida de remolatxa i tomàquet? Això es deu, presumiblement, a la capacitat addictiva que té el menjar poc saludable en l’organisme. Però, afortunadament, un estudi recent està en el camí de demostrar que el cervell també es pot entrenar a la contra.

Una investigació realitzada a l’USDA Human Nutrition Research Center on Aging, de la Universitat de Tufts (Massachusetts) explica que és del tot probable que es pugui revertir l’impuls a consumir aliments poc saludables, substituint al mateix temps aquesta tendencia fent que a la nostra tria hi hagi els aliments saludables.

“Una persona no neix estimant les patates fregides i odiant, per exemple, la pasta integral” va assenyalar Susan Roberts, una de les responsables de l’estudi, que es va dedicar a escanejar les tendències cerebrals d’un grup reduit de persones, a les que se’ls van subministrar diferents classes de dietes saludables.

D’altra manera, tindríem un problema, ja que no seria tan fàcil revertir aquesta tendència cap a l’alimentació poc saludable, si l’addicció al menjar escombraria estigués instal·lada irremeiablement en el nostre organismo.

Sense cap mena de dubte, la principal contra que té aquest estudi és que s’ha realitzat en molt pocs pacients, fet que els mateixos responsables reconeixen.

És una porta d’entrada i podria ajudar a detectar les formes més efectives per tal de revertir aquest problema, ajudant a la gent a escollir el millor menjar pel seu organismo: el saludable.

Això, i ho puc afirmar per experiència pròpia, és quelcom completament possible. No és tan complicat començar a abraçar el menjar saludable i donar una oportunitat als vegetals que mai ens hem animat a menjar. Experimentareu sabors únics, textures sorprenents i, per sobre de tot, una vegada que sentiu els efectes d’aquest menjar en el vostre cos, ja no voldreu tornar a menjar malament.

Bròquil i cols vàries, bolets, fulles verdes de gust més “agressiu” que el dels enciams, vegetals crus, fruites exòtiques… Hi ha un món meravellós ple de gustos saludables que us està esperant, només cal que us animeu a formar-ne part.