Les propietats del miso:

El miso, paraula que significa literalment “font de sabor”, és una pasta que s’obté a partir de soja fermentada amb sal marina.

Propietats del miso:

– Té propietats depuratives per a l’organisme, ja que ajuda a eliminar toxines i substàncies perjudicials per a la salut. És especialment beneficiós per a les persones sotmeses a radiacions o fumadors.

– És ric en minerals com calci, ferro, magnesi, i fòsfor, i posseeix un alt contingut en proteïnes, a més de ser una bona font de carbohidrats i vitamina B12.

– Com que és un aliment fermentat intervé de manera positiva en el procés de digestió.

Gràcies als seus enzims i ferments afavoreix l’equilibri de la flora intestinal (bacteris prebiòtiques) sent per això aconsellable tant en cas de diarrees, restrenyiment o mala digestió (acidesa d’estómac, gasos, rots, etc.).

Beneficiós en malalties cardiovasculars ja que conté àcid linoleic i lecitina de soja que dissolen el colesterol a la sang i eviten l’enduriment dels vasos sanguinis.

– Gràcies als seus isoflavones, que afavoreixen l’equilibri hormonal de la dona, el miso és molt adequat en la menopausa ajudant-nos a combatre els símptomes més habituals com sufocacions o pèrdua de calci (osteoporosi).

– És un bon alcalinitzant ja que ens aporta molts minerals i afavoreix l’eliminació de l’acidesa de l’organisme causada per aliments acidificants com el sucre blanc, els aliments refinats i els greixos animals.

Si unim aquest poder alcalinitzant al costat dels seus glúcids i minerals de fàcil absorció és lògic que moltes persones sentin un augment del nivell d’energia.

A tenir en compte: el consum del miso no és adequat en persones amb hipertensió arterial o que necessitin evitar el consum de sal a causa del seu elevat contingut de sodi.

Com es consumeix el miso:

Encara que el seu ús més conegut és per a l’elaboració de brous i sopes, el miso és un ingredient adequat per aportar un extra de sabor en moltes preparacions fent que estiguin molt més delicioses:

– Adobs per marinar carns, peixos i aliments com el tofu.

– Per donar sabor a l’aigua de cocció d’arrossos i pastes.

– Per donar gust de mantegues i margarines que després s’utilitzen per condimentar verdures.

– Per elaborar patés i salses més saboroses, per exemple, la maionesa està molt bona si li afegim una mica de pasta de miso i l’hummus resulta deliciós si a més de tahini afegim una mica d’aquest condiment.

Interessant oi?, … en el proper article parlarem dels tipus de miso i com utilitzar-lo en una senzilla recepta, no us ho perdeu !!!