Com podem aprofitar els beneficis de les llavors de cànem?

Molt poques persones coneixen que aquestes llavors són aptes per al consum humà malgrat la seva procedència.

De fet, les llavors de cànem són un aliment increïblement nutritiu i una font completa de proteïna els beneficis i propietats han estat estudiats i confirmats per la ciència.

Les llavors de cànem són les llavors de la planta Cannabis sativa, comunament coneguda pel seu ús per a la producció de cànnabis i marihuana.

Les llavors de cànem són aptes per al consum humà i es poden consumir crues, cuites o rostides, el que permet afegir-les a una gran varietat de receptes segons els nostres gustos i preferències.

Així mateix, també podem trobar oli elaborat amb llavors de cànem, una opció igual de saludable i que s’ha vingut utilitzant a la Xina com a aliment i medicament des de fa ja 3000 anys.

 Quins són els beneficis de les llavors cànem?

1) Excel·lent valor nutricional que supera al de molts aliments. Contenen: Manganès, Vitamina E, Magnesi, Fòsfor, Zinc, Ferro, Fibra, Greixos saludables, Proteïna d’alta qualitat, ..

Les llavors de cànem estan considerades com una font de proteïna completa.

2) Milloren la digestió: com són riques en fibra, protegeixen la flora intestinal, disminueix els pics de glucosa en sang i estabilitza els nivells de colesterol.

D’altra banda, afavoreix el pas dels aliments i les deixalles a través de l’intestí i redueix el risc de patir diabetis.

3) Alleugen els símptomes de la síndrome premenstrual (SPM) i la menopausa: es pensa que la secreció excessiva de l’hormona prolactina pot contribuir a l’aparició dels símptomes del SPM.

Les llavors de cànem contenen àcid gamma-linoleic (GLA), un àcid gras que produeix una substància anomenada prostaglandina E1 que redueix els efectes de la prolactina.

Finalment, es creu que el GLA present en les llavors de cànem també pot regular els desequilibris hormonals i la inflamació associats a la menopausa.

4) Milloren els problemes relacionats amb la pell: Existeix evidència científica que tant l’oli com les llavors de cànem poden influir positivament en els símptomes d’èczemes, com la picor o el dolor.

5) Redueixen el risc de malalties cardiovasculars: Aquestes llavors són riques en un arginina, un aminoàcid que el nostre organisme utilitza per elaborar òxid nítric.

Aquesta molècula de gas estimula la dilatació i relaxació dels vasos sanguinis, la qual cosa es tradueix en una reducció de la pressió arterial i un menor risc de malalties cardíaques.

El consum d’arginina redueix els nivells de proteïna C reactiva, un marcador d’inflamació associat a les malalties cardiovasculars.

Les llavors de cànem són un aliment increïblement nutritiu ric en greixos saludables, proteïna d’alta qualitat i minerals.

Incorpora-les a la teva dieta per protegir la teva salut contra malalties cardíaques o millorar la teva digestió després d’un àpat copiós.

Sorpres@s?