La hipertèrmia com a teràpia física suposa l’elevació de la temperatura a l’interior de l’organisme de manera que provoqui sobre la zona afectada una acceleració dels processos metabòlics i amb això una recuperació primerenca del procés de rehabilitació.
Es coneix com a hipertèrmia, en fisioteràpia, a un tipus de corrents d’alta freqüència (de 500 Khz a 1 Mhz) que produeixen un augment de la temperatura a l’interior del cos humà aconseguint un augment del trofisme (funcions orgàniques relacionades amb la nutrició de les cèl·lules o els teixits) i per tant un procés de recuperació accelerat; eleva la temperatura del cos en una zona molt delimitada i en profunditat com no ho aconsegueix cap altra tècnica de fisioteràpia.

Per què actua eficaçment la hipertèrmia?

En primer lloc, es produeix un drenatge intercel·lular, alliberant la cèl · lula malalta del bloqueig dels metabòlits i deixalles.
En segon lloc, aporta un devessall de sang a la cèl·lula (juntament amb un increment dels nutrients i l’oxigen).
A través d’aquest senzill procés afavoreix que la cèl·lula desenvolupi correctament el seu funcionament.
Aquests efectes afavoreixen molt internament la regeneració cel·lular, de manera que els teixits es reprodueixen més depressa i millor.
Un altre efecte a destacar és, sense cap dubte, l’alliberament de les endorfines, la qual és responsable del perllongat efecte anestèsic de l’aparell davant el dolor.
A més és innocu, segur i sense efectes secundaris.

Les indicacions de la diatèrmia

Poden classificar-se en tres grups, corresponents a les tres accions fisiològiques més importants de la termopenetració. Són aquestes:
L’acció analgèsica: ens és útil en les malalties doloroses com neuràlgies, miàlgies i artràlgies.
L’acció antiespàstica: per als diferents estats d’excitació de la musculatura llisa (espasmes de la musculatura gàstrica, intestí, vies biliars i urinàries, etc) Tals estats d’excitació desapareixen sovint amb admirable rapidesa sota la influència de la termopenetración elèctrica.
L’acció hiperemizante i excitadora del metabolisme: en els diferents processos inflamatoris subaguts i crònics aconsegueix ajudar a la curació millorant la circulació general i local i fent reabsorbir els exsudats. Com la diatèrmia actua al mateix temps com analgèsica, s’eleva el seu valor terapèutic.
Des d’aquest punt de vista, són indicacions, en primer lloc, les nombroses afeccions articulars (artritis deformant, artritis crònica progressiva, artritis gonorreica, etc).
L’acció profunda dels corrents d’alta freqüència ens permet també emprar terapèuticament la calor a les malalties dels òrgans interns. També s’ha aplicat amb èxit la diatèrmia en les malalties oftalmològiques i otorrinolaringològiques.
Un altre camp en el qual la hipertèrmia ens ha donat uns resultats sorprenents és en estètica.
Les contraindicacions de la diatèrmia
Són principalment de dues classes: les hemorràgies o la propensió a elles i els processos infecciosos aguts (supuracions).

Efectes biològics més destacats:
Aporta un suplement d’oxigen i nutrients a aquells teixits que seran intervinguts, provocant: millor cicatrització posterior, menor risc de complicacions, recuperació més ràpida i menys dolorosa, elimina l’edema postquirúrgic, facilita el drenatge limfàtic, regenera el teixit traumatitzat, redueix de manera immediata el dolor i inflamació (provoca l’alliberament de les endorfines), elimina les cicatrius i marques (regeneració cel·lular), millora l’aspecte dels queloides, en cremades facilita la regeneració cel·lular i tissular, facilita i potencia la penetració de substàncies (antiinflamatoris,antiàlgics ).
Hipertèrmia aplicada a patologies del sistema articular
L’acció del corrent en aquests sistemes es pot dividir en tres:
Acció antiespasmòdica i antiinflamatòria
Acció antiàlgica
Acció cicatritzant
Patologia osteoarticular i muscular: ferides i trastorns articulars, ferides de lligaments amb dolor i inflamació, osteoartritis, atròfies musculars, ..

 

doctor-jordi-fores-hipertermia2Hipertèrmia aplicada a patologies del sistema muscular:
Ferides i trastorns dels músculs, esquinces i esquinçaments musculars, inflamació els tendons, d’esguerros de tendó, distròfia muscular, atròfies musculars, …
Hipertèrmia aplicada a patologies del sistema ossi:
Fractures, trastornosóseos, osteoporosi, ferides i trastorns de la columna, contusions, hernia discal, ciàtica, artritis gonocòccica
Hipertèrmia aplicada a patologies del sistema nerviós central:
Hemiplejíaorgánica, afeccions medul·lars, atròfies musculars mielopàtiques,
paràlisis espinal infantil o poliomielitis anterior aguda de la infància,
esclerosis en plaques, tabes dorsal (atàxia locomotriu), esclerosis múltiple.
Hipertèrmia aplicada a estètica:
L’Indiba produeix una diatèrmia localitzada en el nostre cos. Es tracta d’un escalfament local de teixits en una zona del cos sota la influència d’un camp elèctric o magnètic. Aquest augment de temperatura controlat es produeix per la circulació d’un corrent d’alta freqüència, que provoca un augment de la temperatura des de l’interior de les mateixes cèl·lules. La sensació que produeix és relaxant i agradable.

El secret de l’èxit en aquest tractament és que en aquest procés el nostre propi organisme incrementa la síntesi de col·lagen i elastina, produint una millora en l’elasticitat, hidratació, suavitat i afavorint la regeneració de la pell. Es pot aplicar en el contorn d’ulls, a més redueix les borses gràcies a l’efecte drenant. Aporta hidratació, lluminositat i reafirma el contorn. En ajudar a eliminar toxines, els edemes o inflor de la cara es redueixen.

L’aplicació d’energia de radiofreqüència permet accedir a les capes profundes de la dermis actuant directament sobre les fibres que tensen la pell i fan que aquestes es contreguin i augmentin provocant l’estirament d’aquesta. Nodreix i revitalitza de la dermis.

Amb aquesta tècnica podem aconseguir diferents efectes amb diferents indicacions en funció de la intensitat utilitzada:
• Atèrmia: La temperatura que es genera és molt baixa i vam aconseguir un efecte analgèsic, alleujant dolors musculars i minimitzant hematomes i edemes.
• Microcirculació: Serveix per activar la microcirculació i preparar les pells castigades per al tractament.
• Vasodilatació. El mètode Indiba aconsegueix la nutrició i la revitalització de la dermis, estimula la neocolagénesis i aporta hidratació i lluminositat al rostre.
• Hipertèrmia. En el seu grau de màxima intensitat, Indiba actua provocant la dissolució dels dipòsits grassos i reafirma la dermis provocant un efecte lífting.

 

doctor-jordi-fores-hipertermia3

Els beneficis que s’aconsegueixen són:
Redueix arrugues i línies d’expressió
Millora l’aspecte de bosses i ulleres
Efecte lífting
Redefineix l’oval facial
Acció tensora del pit
Modela la silueta
Anticel·lulitis
Benestar integral

Indiba és una acció profunda per a una bellesa profunda i els seus resultats són visibles des de les primeres sessions.