Els beneficis per a la salut del silici orgànic sòn molt interesants.

El silici és un mineral fonamental per a la vida humana i la salut de les persones.

El silici en la seva forma orgànica existeix en gairebé totes les parts del cos humà, especialment en les ungles, cabell, dents, ossos i, especialment, en el teixit connectiu. Qualsevol tipus d’alteració, ja sigui lesió o malaltia, causa pertorbacions en la funció de les cèl·lules, el que afecta la polaritat o propietats elèctriques de les mateixes.

La quantitat de silici orgànic en l’home disminueix de manera irreversible a mesura que envellim, sobretot a partir dels 40 anys. Un dels primers signes de manca de silici orgànic són els problemes articulars, que afecten milers de persones a tot el món i la causa és la deficiència continuada d’aquest en la nostra alimentació.

El silici orgànic és capaç de corregir aquestes pertorbacions i tornar al cos a un estat d’equilibri. Així les cèl·lules són capaces de resistir infeccions i reparar els danys cel·lulars.

Els beneficis per a la salut del silici orgànic són:

– Aportar vitalitat al cabell.

– Enfortir ungles i dents.

– Millorar la formació del teixit ossi.

– Fomentar la recuperació de tendons i músculs.

– Donar suport al tractament per a la psoriasi.

Mantenir les articulacions flexibles.

– Evitar el deteriorament del cartílag articular.

– Conservar els teixits joves.

– Millorar l’assimilació del calci.

– Afavorir l’elasticitat de la pell i evitar la flacciditat, arrugues, etc.

– Millorar la reparació de fractures d’ossos.

En general, les propietats del silici orgànic ajuden a retardar els efectes de l’envelliment en una àmplia gamma de teixits del cos humà.

En quins aliments es troba el Silici Orgànic?

L’aigua és font de silici però l’ús de sals d’alumini a les plantes potabilitzadores contribueix a eliminar el silici d’entre els seus minerals beneficiosos.

Verdures i fruites: remolatxa, enciam, cogombre, mongeta verda, api, plàtan, pastanagues, espinacs, raïm, mango, pinya.

Cereals integrals: arròs, civada, blat, sègol.

Llegums: llenties vermelles.

Altres: bolets, fruits secs, llavors, coriandre, cua de cavall.

– La cervesa és una altra bona font de silici. Per cada 300ml de cervesa hi ha uns 6mg de silici del qual el nostre organisme absorbeix el 55%.

L’ideal és intentar menjar aquests aliments en cru ja que cuinats a altes temperatures perden una gran part del seu contingut en silici.

També has de saber que …

Hi disponibles suplements alimentaris a base de silici seva forma assimilable. Alguns d’ells són extractes de bambú i cua de cavall. Si tens una carència els especialistes poden recomanar que prenguis càpsules de silici orgànic o comprimits per tornar a la normalitat i potenciar, de nou, la salut.