Aquí us deixo l’article publicat a la secció de salut d’octubre del diari Regió 7 referent a les Infeccions respiratòries tan habituals a la tardor, espero que us sigui de gran ajuda!

La tardor és una època en la que tant nens com adults comencen a desenvolupar infeccions respiratòries com ara refredats, angines, bronquitis i otitis que es repeteixen amb diferent freqüència al llarg del curs escolar o en l’àmbit laboral. En els nens el contacte proper afavoreix la difusió i el contagi d’aquest tipus de patologies i tot això està afavorit pel descens de les temperatures i l’aparició de les pluges.

 Aquesta és l’època en que algunes famílies viuen amb autèntica angoixa la situació dels seus fills ja que molts d’ells presenten de forma reiterativa, al llarg de l’any, infeccions respiratòries que els obliga a romandre a casa, perdent dies de classe amb la consegüent pertorbació de la seva escolaritat.

 Aquests processos respiratoris són tractats habitualment amb medicaments convencionals com ara antibiòtics, mucolítics, antitussígens, i amb broncodilatadors principalment. La reincidència d’aquests processos obliga a repetir aquests tractaments al llarg de la tardor-hivern amb la repercussió que comporta en l’estat general del nen i de l’adult.

 Dins de la comunitat mèdica s’està arribant a la conclusió que l’excés d’antibiòtics des de la primerenca edat té molts efectes negatius sobre la salut fins i tot a llarg termini: diarrees, nàusees, falta de gana, malestar, candidiasi, malalties immuno-depressores com la síndrome de fatiga crònica. Però el més preocupant de tot és que amb l’ús reiterat d’antibiòtics, la nostra flora intestinal es veu molt afectada, i amb ella, el nostre sistema immunològic, de defenses, queda danyat i és un dels motius pels quals vam entrar en una espiral de infeccions reiterades.

 Per això hem de replantejar-se el tractament més adequat per als nostres fills, i també per a nosaltres, i per això és una bon aliat l’Homeopatia i el tractament amb pro i prebiòtics. Qualsevol episodi aguda respiratòria respon bé al tractament homeopàtic ben establert. L’homeopatia actua ràpidament i sense efectes secundaris i amb la mateixa eficàcia que ho pogués fer un tractament convencional. Al costat de la homeopatia, s’haurà de completar amb un tractament de flora intestinal com són els probiòtics i els prebiòtics que ens garantissin que les nostres defenses es tornin a recompondre i deixem d’estar malalts.

 L’homeopatia ens permet fer tractaments preventius en els nens per a l’enfortiment del seu sistema immunitari en cas d’elevada susceptibilitat infecciosa (augment de les defenses).

 Pel que fa a la patologia crònica i de repetició per la qual amb més freqüència consulten els pares és la que té a veure amb l’aparell respiratori, la gola, el nas i les orelles, bronquiolitis i refredats de repetició, les otitis, les amigdalitis, les rinoconjuntivitis al·lèrgiques, els processos asmàtics, són tots ells quadres en els quals la Homeopatia resulta molt eficaç disminuint i alleugerint el nombre i la intensitat de les crisis, quan no fent-les desaparèixer del tot, sempre valorant la necessitat de recuperar la nostra flora intestinal, responsable de mantenir el nostre sistema immunològic en bon estat i així poder tractar de forma més eficient totes les patologies cròniques.