La cúrcuma és poc coneguda a la cuina occidental, però ha estat utilitzada per la medicina tradicional hindú com a remei des de fa 4 mil anys per les seves propietats antiinflamatòries.

A mesura que l’ús de la cúrcuma segueix creixent en popularitat, també ho fa el reconeixement dels seus molts beneficis. És per això que moltes persones a tot el món han decidit començar a integrar la cúrcuma (majoritàriament a través de la ingesta de la cúrcuma) en la seva vida quotidiana.

D’acord amb un estudi de la Universitat Mèdica de Graz, Àustria, aquesta espècia, principal component del curri, pot aturar el mal que la cirrosi li provoca al fetge.

La curcumina, el seu ingredient actiu, funciona com un depuratiu hepàtic que augmenta el flux de bilis i rejovenir les cèl·lules d’aquest òrgan.

A més, estudis de la Universitat de Texas confirmen múltiples beneficis de la cúrcuma per a la teva salut. Et diem alguns d’ells:

  •  Prevé el càncer. Té un alt poder antioxidant que protegeix l’organisme dels efectes nocius que causen els radicals lliures. Po això es considera a la cúrcuma com un aliat per a la prevenció i tractament altern per al càncer.
  •  Beneficia les articulacions. Els seus potents efectes antiinflamatoris van ser descoberts per primera vegada, fora de la medicina tradicional hindú, el 1980 per estudis de la Universitat d’Arizona que afirmen que manté l’organisme lliure de inflamacions provocades per cops o quadres infecciosos.
  •  Protegeix l’aparell digestiu. Redueix les molèsties i d’altres símptomes associats amb la Síndrome de Intestí irritable, colitisy altres molèsties de l’aparell digestiu.
  • Auxiliar en la Dispèpsia. La cúrcuma també s’ha utilitzat en el tractament de la dispèpsia, un símptoma freqüent de malaltia de la vesícula biliar.
  • Baixa els nivells de colesterol. Interfereix amb l’absorció del colesterol i augmenta la conversió d’aquest en àcids biliars.
  • Ajuda a eliminar bacteris. Inhibeix poderosament els bacteris patògens, els virus i els fongs.
  • És un neuroprotector. La Universitat de Rhodes, a Sud-àfrica, demostra que la cúrcuma posseeix un efecte quelador sobre els metalls pesants com el cadmi i plom el que protegeix els teixits del cervell d’aquestes substàncies nocives.

Per afegir-la a la teva cuina pots preparar-la en forma de curri o escampar mòlta directament al paella per assaonar. La pots aconseguir sense cap problema al supermercat i començar a gaudir dels beneficis de la cúrcuma en la teva salut.

Especialistes en Medicina Ortomolecular recomanen la cúrcuma pels seus nombrosos efectes beneficiosos per a la salut dels seus pacients.