Aquesta setmana transcorre amb temperatures difícils de suportar, així que vam decidir donar la benvinguda als nostres pacients oferint-los una deliciosa i refrescant llimonada amb menta, llima i mel de Nova Zelanda.

A més de ser súper refrescant i de combatre la calor, aquesta llimonada també és una opció molt saludable: la llimona és una de les fruites més nutritives que hi ha, ja que aporta una enorme quantitat de beneficis per a la nostra salut.

Us recomano que la feu a casa, els resultats us sorprendran: està riquíssima!

Ingredients per a 1 litre de llimonada:

– 3 llimones

– 1 llima

– Fulles de menta

– 2 culleradetes de postres de mel

(Podeu variar la quantitat d’aigua i mel en funció de com us agradi de dolç o àcid, penseu en si és per a adults o també nens ja que en aquest últim cas potser haurà de ser més dolça!)

Propietats:

Llimona: a més del seu alt contingut en vitamina C, neutralitza i elimina toxines de l’organisme. És un gran alcalinitzant i magnífic depurador (metabolitza els greixos).

Posseeix propietats refrescants, antibacterianes i antivirals.

Reforça el sistema immunològic.

Menta: La menta és una fulla verda i una planta aromàtica a la vegada, així que suposa una opció molt agradable per incrementar el consum de fulles verdes.

La menta estimula la gana i afavoreix la digestió, té propietats antisèptiques i expectorants (alleuja la tos i la congestió nasal) i ajuda a la prevenció de càlculs renals.

Les fulles de menta són molt riques en clorofil·la, gran depuradora i regeneradora de la sang.

És un bon remei pel mal alè i és rica en minerals com el calci, magnesi, fòsfor i ferro. També és carminativa, afavoreix l’expulsió de gasos de l’intestí.

Llima: Rejoveneix la pell i manté la seva llum.

Protegeix d’infeccions i estimula el sistema digestiu i els moviments peristàltics, afavorint l’eliminació de gasos.

És un magnífic purgant natural.

Mel de Manuka: és un tipus de mel que s’obté d’un arbust que trobem a Nova Zelanda, el qual posseeix unes flors blanques de les que es nodreixen les abelles, que després generen aquesta particular mel.

Atès que aquest arbust creix i es genera en unes condicions excepcionals, les seves propietats són diferents a les que aporten altres varietats de mels.

Una de les seves principals avantatges és que es pot utilitzar tant de manera interna com de forma externa.

Ideal per a l’aparell digestiu: ajuda a millorar les digestions, així com els símptomes causats per l’úlcera d’estómac o les hèrnies d’hiat. Gràcies també al seu efecte antiinflamatori, ajuda a disminuir la inflamació característica d’aquestes dues malalties.

També té propietats antibacterianes i antifúngiques i actua com un excel·lent cicatritzant de ferides.

Prova aquesta beguda refrescant i aprofita’t de totes les seves propietats!

Ens agradara molt llegir els teus comentaris!!!