El te verd estandarditzat és un dels suplements més versàtils en la teràpia de medicina ortomolecular. A part del seu efecte antioxidant, sobretot contra els peròxids, els estudis ressalten la seva acció anticancerígena. No és d’estranyar que hi hagi una menor incidència de càncer als països orientals on el consum de te verd és habitual amb tots els menjars.

Potser una de les seves accions menys conegudes sigui el seu efecte protector sobre les grasses poliinsaturadas del cervell, on precisament es troben en molta més quantitat que en la resta del cos. El perill està en què aquests greixos s’oxiden amb major facilitat a causa que són molt inestables. Si s’oxiden, el dany que es produeix al cervell pot ser irreversible. Quan en la pell apareixen les típiques taques de l’edat, també cridades taques hepàtiques (lipofuscina), és senyal de l’oxidació d’aquests greixos i cal posar remei abans que el cervell es vegi afectat. El curiós és que es pot frenar, detenir o invertir el procés prenent un suplement de te verd estandarditzat i, amb el temps, les taques (el mal menor) poden desaparèixer. L’ideal és no esperar al fet que el procés s’iniciï i prendre mesures preventives.

En la Medicina Ortomolecular, l’efecte termogènic del te verd pot ser d’utilitat en dietes per aprimar. Pot augmentar l’activitat metabòlica de les cèl·lules de greix marró, amb la finalitat de cremar les reserves amb més rapidesa.

Durant els mesos de primavera el te verd pot ser de gran alleujament per a les persones que sofreixen de febre del fenc, atès que és ric en flavonoides que inhibeixen les reaccions que intervenen en els símptomes de l’al·lèrgia.

Medicina Ortomolecular – Notícias Lamberts Española S.L

 

Medicina Ortomolecular – Medicina Natural – Medicina Integrativa – Multidisciplinar

—————————-

El te verd són les fulles de l’arbre anomenat Camellia sinensis que han passat un procés mínim d’oxidació. És molt popular a la Xina (綠茶) i al Japó, però s’està popularitzant a occident, on és més tradicional el te negre. El te verd és obtingut per enrotllament i dessecació de les fulles després d’haver-ne inactivat els enzims per escaldament amb vapor d’aigua, amb posterior escalfament fins que adquireix un color verd fosc; eventualment és aromatitzat amb flors (camèlies o magnòlies).