El fetge és un dels òrgans més importants del nostre cos, a causa fonamentalment de la gran quantitat de funcions importants que duu a terme al llarg del dia. Per això en aquest article t’expliquem com i quan netejar el fetge i les raons per fer-ho.

Per què netejar el fetge?

La manera principal en que el teu cos elimina les toxines és a través del fetge, que desintoxica i neteja el cos de forma contínua filtrant de la sang les residus que entren a través del tracte digestiu, la pell i el sistema respiratori.

Quan el fetge té un excés de treball com a resultat de l’estrès o l’exposició excessiva a les toxines, tot el sistema pot perdre l’equilibri, i la teva salut es pot veure seriosament compromesa.

Llavors … ¿en quins casos s’ha de prestar més atenció?

1) Dietes riques en greixos saturats o processades: El consum d’aliments fregits, aliments d’origen animal, menjars processats, enllaunades i embotits, entre d’altres, fan que el fetge treballi temps extra i s’esgoti fàcilment. Això es deu al fet que el fetge és el responsable de descompondre tots aquests aliments i aquests sol ser difícils de processar.

2) Dietes riques en hidrats de carboni processats: Aliments rics en carbohidrats processats com el pa blanc, pastes blanques, begudes ensucrades i dolços, també causen sobrecàrrega al fetge, ja que aquest té la funció de treballar per regular els nivells de sucre en la sang, de manera que haurà d’esforçar més.

3) Abús d’alcohol o medicaments: L’alcohol i els químics dels medicaments són substàncies molt difícils de filtrar per al fetge. Quan una persona consumeix begudes alcohòliques en excés o pren medicaments per molt temps, el fetge pot començar a patir diferents trastorns com, per exemple, fetge gras o cirrosi hepàtica.

4) Necessites perdre pes: La pèrdua de pes és un dels majors motius per prestar atenció al fetge. Quan aquest té problemes per dur a terme les seves funcions, el metabolisme s’alenteix i el cos té més dificultats per cremar calories. A més, els nivells de sucre en la sang s’eleven i, en no transformar-se en energia, s’acaben emmagatzemant en forma de greix. Quan netegem el fetge, aquest funciona de manera més òptima per l’alliberament de toxines, la qual cosa es tradueix en pèrdua de pes a través de la pèrdua de greix i teixit adipós.

Quan netejar el fetge?

La primavera és el moment ideal per fer una neteja profunda del nostre cos, alliberant-lo de toxines i greixos sobrants.

Com netejar el fetge?

La millor manera és fer-ho amb aliments i / o productes naturals.

Beure més aigua: Un dels millors hàbits per netejar el fetge és beure de 6 a 8 gots d’aigua mineral al dia. Aquest bon hàbit també promou la neteja dels ronyons i pot ajudar a baixar de pes. El nostre cos necessita mantenir-se ben hidratat i la millor manera d’ajudar-és consumint bastant líquid.

Te verd: Està comprovat que el consum de te verd contribueix a netejar el fetge naturalment, a més de protegir-lo del mal de l’alcohol, de tumors i de l’hepatitis viral. El te verd és ric en catequines, que el fan ser un anticancerigen natural, a més de contribuir a l’eliminació d’excessos de greixos acumulats en el fetge.

Card marià: aquesta planta és capaç de reduir la degeneració del fetge per greixos tòxiques i també ajuda a reparar i regenerar cèl·lules del fetge que han estat danyades.

Dent de lleó: La dent de lleó és una planta medicinal que actua com un gran depuratiu per netejar l’organisme de les toxines que acumulem per una mala alimentació, mals hàbits, sedentarisme, etc.

Chlorella, l’alga desintoxicant: És coneguda sobretot per la seva capacitat per eliminar les toxines del cos, entre les seves increïbles propietats està la seva capacitat de desintoxicació del fetge, els intestins i la sang.

Una sang neta és garantia de salut, que els nostres teixits i òrgans funcionin correctament i puguin eliminar les deixalles del cos.

Si t’ha semblat interessant aquest article, Com i quan netejar el fetge, pots trobar més a la nostra web.