Les propietats de les pastanagues són moltíssimes, sabrem quines són.

Les pastanagues són una d’aquestes verdures, que es destaquen per la seva gran capacitat de proveir a l’organisme de molts nutrients essencials per a la salut.

Propietats de les pastanagues:

Rica en potassi i fòsfor, és un excel·lent vigoritzant per a ments cansades i restauradora de nervis.

Fibra: El seu contingut en fibra és un dels motius pels es recomana consumir-la en casos de restrenyiment i hemorroides.

A més, la pastanaga bullida o al vapor és ideal per a aquelles persones que pateixen de mal d’estómac, úlceres, gastritis o malalties intestinals ja que té propietats suavitzants i calmants de les mucoses digestives.

Vitamina A: amb una pastanaga de 70 grams cobrim les recomanacions diàries de vitamina A per a les dones i en cas dels homes es cobreix aproximadament el 90%.

Vitamina C: és una vitamina hidrosoluble per això sempre s’han de bullir amb el mínim d’aigua possible i en un recipient tancat, i si podem, fer-les al vapor. També podem coure les pastanagues al forn i amb pell.

Encara que si volem conservar totes les seves propietats intactes hem de menjar la pastanaga crua: convertir-lo en un snack i menjar-entre hores per saciar la fam o com un ingredient més en qualsevol amanida.

– El seu elevat contingut en aigua la converteix en diürètica i ajuda a la desintegració dels càlculs renals.

Rica en carotenoides:

El betacarotè (el més abundant), té un paper preventiu de malalties com el càncer, cataractes, malalties cardiovasculars i frena la degeneració macular senil. A causa de la seva capacitat antioxidant ens ajuda a combatre els signes de l’envelliment i a protegir la nostra pell davant les agressions externes com els raigs UV i a mantenir un color bronzejat ja que estimula la formació de melanina.

L’alfa-carotè prevé les malalties coronàries.

La luteïna prevé el dany oxidatiu causat per la llum en la retina i el cristal·lí. Per tant prevé el deteriorament causat per l’edat a l’ull, com les cataractes.

Finalment us suggerim un deliciós suc de pastanaga, poma i api per començar el dia de la manera més saludable: només has de liquar 2 pastanagues, 2 carrers i una branqueta d’api.

¡Salut i feliç dia!