L’oli d’oliva cru és un aliment natural amb moltes propietats i qualitats nutricionals i curatives. Descobreix els beneficis que t’aporta:

1) Manté el colesterol a ratlla: el “or líquid” és un dels pilars de la dieta mediterrània. Amb dues cullerades diàries que consumeixi estarà ajudant a reduir els nivells de colesterol LDL (dolent) sense afectar el colesterol HDL (bo); causa del seu alt contingut d’àcids grassos monoinsaturats.

2) Manté els ossos forts: consumir una aportació addicional diari, d’entre una i dues cullerades d’oli d’oliva, evita la pèrdua de densitat òssia i prevé l’osteoporosi.

3) Protegeix el cor: els components antioxidants de l’oli d’oliva extra verge, com també d’alguns fruits secs i nous, frenen la formació de la placa d’ateroma en els vasos sanguinis, evitant així l’aterosclerosi o obstrucció de les artèries.

4) Ajuda a controlar la pressió: per controlar la hipertensió els experts recomanen una dieta rica en fruites i vegetals. El consum d’oli d’oliva té un impacte directe en el control de la pressió arterial.

5) Controla la diabetis: regula la producció d’insulina pancreàtica, controla els nivells de glucosa i retarda el tractament amb medicaments en pacients recentment diagnosticats amb diabetis.

6) Combat el càncer de mama: l’àcid oleic i un grup d’antioxidants continguts en l’oli disminueixen l’activitat de l’oncogen i estimulen la mort de les cèl·lules que formen els tumors a les mames.

7) Prevé accidents cerebrovasculars: les persones que consumeixen oli d’oliva freqüentment, és a dir, en els guisats, amanides i fins per afegir sabor als aliments, té un risc 41% menor de patir un accident cerebrovascular.

8) Alleuja el dolor: un compost d’aquest oli és capaç d’inhibir l’activitat dels enzims COX, una acció farmacològica pròpia d’aquests analgèsics.

9) Prevé l’envelliment: la gran quantitat de polifenols que conté, prevé malalties degeneratives com l’Alzheimer i si s’aplica directament a la pell la protegeix contra els efectes nocius dels radicals lliures, retardant així el seu envelliment.

10) Proporciona vitamines E i K: cent grams d’oli d’oliva extra verge proporciona el 96% del consum diari recomanat de vitamina E (important antioxidant), i un 50% del consum diari recomanat de vitamina K, que ajuda a incrementar la densitat òssia i també juga un paper important en la prevenció de l’Alzheimer, en prevenir el desgast de les neurones del cervell.

A més …

En l’alimentació infantil, l’ús exclusiu de l’oli d’oliva en els àpats (en amanides, guisats i fregits) s’associa a una menor guany de pes durant la infància i amb un estat del teixit adipós més favorable per al futur de l’individu.

Què més li podem demanar?