Recepta torró Bruc. Molt Energètic.
(Torró d’ametlles i garrofa a la taronja)

INGREDIENTS:
100 grams d’ametlles (germinades 48.h. i deshidratades unes 8-10 hores).
60 grams de farina de garrofa.
100 grams de dàtils remullats amb aigua mineral durant 2 hores.
30 grams d’oli de coco.
1c.p (5 ml.) de canyella.
1c.p de pell de taronja deshidratada i feta farina.
Un polsim de sal.

PREPARACIÓ:
Per a la preparació de la recepta torró Bruc, primer posar les ametlles, la farina de garrofa dins el got de la processadora i triturar, afegir la canyella, la pols de taronja, la sal i els dàtils. Triturar fins que quedi ben barrejat i per últim afegim l’oli de coco, que haurem fet líquid al bany maria. Barrejar i ja podem col.locar la massa en un recipient rectangular, l’aplanem amb les mans i posem a la nevera una hora. LLEST!!

OBSERVACIONS:
Tots els ingredients d’aquesta recepta de torró han estat germinats (per tal d’aconseguir el punt més alt d’energia vital de l’aliment) o deshidratats a 43 oC, per tal de conservar totes les seves propietats nutricionals i energètiques.
Aconseguim unes postres sense sucre refinat, ni lactis, ni gluten. Utilitzem la garrofa en lloc de la xocolata, per tal de què no s’alteri el sistema nerviós.
Podem tenir-lo a la nevera, en un recipient de vidre ben tapat, durant setmanes.

PROPIETATS:
Les ametlles i els dàtils fan que aquestes postres siguin molt nutritives i energètiques.
Les ametlles tenen un alt percentatge de proteïnes, grasses de bona qualitat, carbohidrats, vitamines, antioxidants, minerals com: El calci, magnesi, fòsfor, ferro… i altres nutrients molt beneficiosos per la nostra salut.
Els dàtils són rics en hidrats de carboni i sucres, en vitamines… a destacar la B5, ideal per combatre, l’estrès. Minerals: Potassi, fòsfor, calci… i molta fibra.
La farina de garrofa, conté quasi tots els aminoàcids essencials (Fenilalanina, Isoleucina, Leucina, Lisina, Metionina, Treonina, Valina, Histidina) per tant és molt rica en proteïna vegetal. És un aliment que proporciona molta energia, en contenir grasses i hidrats de carboni, ideal per persones que segueixen dietes vegetarianes o practiquen esport.
Aquesta recepta torró Bruc, són unes postres que no contenen sucre refinat, però no n’hem d’abusar, perquè és alt en calories i la garrofa té un índex glucèmic més alt que la xocolata… Però no conté teobromina.

Cap aliment per si sol és responsable de la curació o prevenció de trastorns o malalties, una dieta saludable, contindrà tots els grups principals de nutrients i ha d’ésser variada.