En l’actualitat, els problemes articulars són de les malalties més freqüents de l’ésser humà. Es manifesten amb dolor, inflamació, manca de mobilitat, …, que disminueixen la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Les articulacions més freqüentment afectades són els genolls i malucs, articulacions que suporten el pes del nostre cos durant tot el dia, però també pateixen les espatlles, dits i columna vertebral. L’artrosi i, sobretot, l’artritis s’associa habitualment amb la vellesa però la realitat és que pot aparèixer a qualsevol edat.

L’artrosi afecta principalment al cartílag que comença a desgastar-se, ocasionant que els ossos es freguin i ocasionant dolor, inflamació i pèrdua de mobilitat. Si aquest procés no s’atura, l’articulació perd la seva forma i es produeixen petits dipòsits d’os i cartílag, que floten dins del fluid articular, provocant més dolor i malestar.

Els tractaments convencionals freqüentment comencen amb fàrmacs antiinflamatoris no esteroides, i eventualment progressen a uns més agressius que inclouen injeccions amb corticoides per finalment acabar en cirurgies de reemplaçament articular (pròtesis).

Els següents compostos han demostrat millorar els símptomes de l’artrosi i de la funció articular, oferint alleujament als pacients que tenen dolor. Sobretot combinats simultàniament, ofereixen un alleujament més ràpid i eficaç. Aquesta nova generació de complements treballa no només més ràpidament sinó que també ho fa a llarg termini, de manera que donen un suport més ampli i efectiu per a la reparació i regeneració dels teixits.

Àcid hialurònic: lubricant essencial per protegir articulacions.

El moviment articular adequat depèn de la presència del líquid sinovial en la cavitat articular. L’àcid hialurònic és el principal compon del líquid sinovial: crea un mitjà viscós que prevé el dany que pot ocasionar la fricció en el teixit articular. Assegurar un nivell òptim d’aquesta substància és crucial per tenir una articulació saludable.

A més estimula que el cos el generi més, al mateix temps que alleuja el dolor i la inflamació.

Condroitín sulfat: afavoreix la síntesi de l’àcid hialurònic i redueix el vessament i la inflamació articular. Hi ha una millora romanent fins a dos mesos després de culminar la teràpia.

Harpagofit: estimula la recuperació de traumes físics, ja que posseeix activitat antiinflamatòria i s’empra en forma d’infusions o càpsules com ajuda en la inflamació articular.

Pèptids de col·lagen: assegurances i naturals, els pèptids de col·lagen són el component principal del cartílag en l’organisme i, per tant, són un ingredient ideal, no només per a les persones d’edat avançada, sinó també per a aquells que solen practicar esport amb assiduïtat.

MSM (dimetilsulfona): és una forma orgànica del sulfat, que es troba de manera totalment natural en els aliments com les verdures riques en sofre i també en gran part dels peixos.

És un antiinflamatori natural. Protegeix i regenera cèl·lules i estructures del teixit que hagin estat danyades per una lesió. És compatible amb els tractaments de l’artritis i l’osteoartritis causa de que accelera el procés de recuperació.

Gavarrera o rosa silvestre: l’extracte de gavarrera s’utilitza per la seva activitat antiinflamatòria i d’alleugeriment del dolor articular.

El gavarrera és una de les millors fonts naturals de vitamina C, el dèficit en la dieta causa una disminució en la qualitat del col·lagen articular, fent-lo més fràgil. També té un efecte antioxidant que afavoreix l’eliminació de radicals lliures en l’articulació.

En conclusió:

Aquests suplements, acompanyats d’una dieta adequada i exercici moderat, constitueixen un suport ideal per al pacient amb dolor articular.