El te de matcha és el full sencera del te verd que després d’un procés especial de cultiu, recol·lecció i assecat, es mol per obtenir una pols fina i verd intens que multiplica els beneficis del te verd.

Beneficis:

– Ajuda a perdre pes: capacitat per augmentar el metabolisme, i per tant augmentar la crema de calories per part del nostre organisme.

– Redueix el colesterol i sucre en la sang i no eleva els nivells d’insulina ni la pressió arterial.

– Ric en L-teanina un aminoàcid que promou un estat de relaxació i benestar. Relaxa sense donar somnolència i dóna energia sense esgotar. El consum regular de te matcha millora l’estat d’ànim, la memòria, i promou una millor concentració.

– Poder antioxidant espectacular: és ric en potents catequines que han demostrat tenir propietats antibiòtiques que promouen la salut en general i enforteixen el sistema immunològic.

– Augmenta energia i millora la nostra resistència física.

– Conté un alt nivell en tanins i fibra dietètica fàcilment absorbible amb el millora el trànsit intestinal i alleuja el restrenyiment.

– És ric en vitamina C, seleni, crom, zinc i magnesi.

– Desintoxicant eficaç i natural: és més ric en clorofil·la que altres tes, element que dóna al te el seu color verd i que ajuda a eliminar del cos substàncies tòxiques i metalls pesats.

Com es prepara:

La veritat és que preparar un te verd Matcha és summament senzill. Però per a això, a més del propi te i aigua, necessites un colador fi i una escombreta japonesa utilitzada habitualment per a l’elaboració d’aquesta tradicional beguda (en cas que no la tinguis valdrà amb una cullera petita).

  1. Passar el matcha en pols per un colador.

  2. Posar 2 cullerades de te.

  3. Afegir aigua calenta (no més de 80 ºC).

  4. Remenar amb una mena de brotxa tradicional de bambú anomenada Chasen fins que comenci a aparèixer una capa d’escuma a la superfície.

Sabies que …?

– Un got de matcha equival a 10 gots de te verd en contingut en antioxidants i valor nutricional.

– Tot i que el te mòlt té el seu origen a la Xina de temps de la dinastia Song, han estat els monjos Zen del Japó els que van popularitzar la tradició. Durant llargues hores de meditació bevien matcha per a romandre alerta i tranquils afavorint la concentració i la claredat de la ment sense l’energia nerviosa que proporciona el cafè.

Anima’t i prova-ho!