Les previsions per a aquest any s’estan complint, la intensitat de les al·lèrgies és més gran que la d’anys anteriors. Cansat del llagrimeig, picor o mucositat constant ?, un tractament d’homeopatia per l’al·lèrgia adequat pot millorar aquests símptomes.

Què és una al·lèrgia?

Una al·lèrgia no és més que un sistema immunològic confós i irritat que tracta a elements inofensius com si es tractessin de perillosos enemics, desenvolupant reaccions inflamatòries de defensa molt molestes per a qui les pateix i absolutament innecessàries.

Què pot fer l’Homeopatia per l’al·lèrgia?

Calmar el sistema immunològic perquè torni a comportar-se com un sistema de defensa eficaç i desenvolupi reaccions inflamatòries de defensa sol davant veritables enemics com determinats virus, bacteris o tòxics.

Aspectes a tenir en compte en el tractament homeopàtic d’un procés al·lèrgic.

Tres aspectes: la substància que produeix l’al·lèrgia, els símptomes que es desencadenen i la sensibilitat particular d’aquesta persona (el seu terreny).

En cada un d’ells podem actuar amb diferents medicaments homeopàtics.

 1. CAUSA DE L’AL·LÈRGIA: El primer nivell d’acció de l’homeopatia es relaciona amb la capacitat dels nostres medicaments de baixar la sensibilitat de la persona cap l’al que provoca els símptomes.                                                             Així, qualsevol substància que provoqui una reacció al·lèrgica en un pacient podem convertir-la en un medicament homeopàtic durant el procés clàssic de dilució i dinamització pel qual es fabriquen tots els nostres medicaments en homeopatia.
 2. SÍMPTOMES: la sensibilitat a una substància pot manifestar-se en la pell, en l’aparell respiratori, en el digestiu o en diversos d’ells alhora. També són importants els símptomes concrets en cada pacient: secreció nasal, picor de mucoses, irritació oscil·lar, somnolència, ansietat, ..
 3. TERRENY HOMEOPÀTIC: aquí el que ens interessa és saber qui és el nostre pacient. Sabem que pateix una al·lèrgia i com la pateix però encara no sabem com és, quina és la seva forma de relacionar-se amb el medi.                   Observarem: complexió física, malalties passades i presents, digestions, caràcter, .. aquest medicament va portar al pacient cap al seu equilibri sigui quina sigui la manifestació de malaltia que s’estigui donante.                                                                     Com veieu és un abordatge molt complet i profund però, fins que no vam contactar amb un metge homeòpata, ¿podem començar a prendre homeopatia per l’al·lèrgia ?, la resposta és Sí.

Qualsevol que sigui la manifestació clínica de l’al·lèrgia, es poden prendre, d’entrada, els següents remeis homeopàtics:

 • HISTAMINUM: permet posar remei a la al·lèrgia neutralitzant l’efecte d’histamina alliberada durant el xoc al·lèrgic. És un medicament homeopàtic indicat per tractar els processos al·lèrgics en general i la urticària en particular.
 • ALLIUM CEPA: persones amb secreció nasal abundant i aquosa, que empitjora en espais tancats i millora a l’aire lliure. Sol acompanyar d’envermelliment i també de coïssor dels ulls.
 • NUX VOMICA: en rinitis els símptomes són més intensos pels matins, amb esternuts freqüents i mal de coll. El nas es tapa a la nit i les molèsties van acompanyades d’impaciència i irritabilitat.
 • APIS MELLIFICA: per urticàries en general amb edema inflamatori, calenta i que produeixen molta picor.
 • SABADILLA: mucositat i llagrimeig no irritant, esternuts freqüents, agreujament amb el fred.
 • EUPHRASIA OFFICINALIS: Si predomina la conjuntivitis amb llagrimeig.
 • FERRUM PHOSPHORICUM: contra la congestió de les mucoses nasals, ardor en inspirar, esternuts o tos.
 • ARSENICUM ALBUM: per als esternuts freqüents i violents que no alleugen la irritació. Altres símptomes que porten a prescriure aquest remei són sentir-se pitjor a l’aire lliure, que augmenti la mucositat a la nit i estant al llit.

CONCLUSIÓ:

– Les al·lèrgies poden tractar-se amb medicaments convencionals i també amb homeopatia.

– En homeopatia no hi ha tractaments estàndard, per a cada persona s’han de tenir en compte les seves característiques particulars per a establir un tractament determinat.

– L’homeopatia és una terapèutica eficaç i segura davant dels problemes al·lèrgics.

– Manca de toxicitat, podem combinar-la amb qualsevol altre tipus de tractaments o de fàrmacs que considerem oportuns i podem usar-la amb total confiança en nadons, embarassades o persones molt medicades.

RECORDA ….

En aquest article s’han donat a grans trets els tractaments homeopàtics possibles en les diferents fases de la reacció al·lèrgica, però cada tractament ha de ser individualitzat pel metge per a cada pacient.

L’objectiu d’aquest post és donar a conèixer l’efectivitat dels tractaments homeopàtics en el tractament de l’al·lèrgia.