En la Nutrició Natural, el gingebre és una planta de la qual la part més coneguda és el seu rizoma.També anomenat Kion, creix en les regions tropicals de tot el món i és famós, tant per les seves reconegudes propietats medicinals, com pel seu ús culinari.

Aquesta planta té un alt contingut en fibra i en aminoàcids com la valina i la leucina, amb importants propietats cicatritzants, o l’arginina, que estimula el sistema immunològic. La fibra i el gingerol també estan presents en el Kion. Precisament el gingerol és el component que li dóna el seu toc picant.

A més d’aquests elements, també trobem àcids com el ascòrbic (amb propietats antioxidants) i àcids linoleic i alfa-linoleic, tan importants per a la nostra nutrició donçs formen part de la sèrie omega-3.

Pel seu sabor picant i aromàtic es recomana consumir amb moderació i acompanyant altres aliments. Gràcies al fet que és molt ric en olis essencials, vitamines, minerals, antioxidants i aminoàcids atorga molts beneficis al cos humà, com els següents:

– Antiinflamatori: alleuja el dolor associat a artritis reumàtica, osteoporosi i dolors musculars .
– És eficaç contra la grip i els refredats, en afavorir l’expectoració.
– Millora el flux sanguini, per la qual cosa prevé les malalties cardiovasculars.
– Elimina el mareig i el vertigen.
– És un afrodisíac natural, en estimular la libido.
– És un antidepressiu natural.
– Combat l’envelliment prematur i redueix els nivells d’estrès.
– Disminueix les migranyes en bloquejar els efectes de la protasgladina.
– Prevé el càncer de còlon i d’ovari.
– Excel·lent tònic estomacal: facilita la digestió.

Per gaudir dels beneficis d’aquest tubercle pots ingerir a través d’infusions, en liquats, sucs, amanides, guisats o postres; ja sigui en pols, fresc, dissecat, en pastilles o xarops.

A la cuina és una espècie molt útil, dona un gust especial a les sopes, amanides, purés, guisats, peixos, vegetals al vapor, begudes, dolços, postres, etcètera. A la cuina oriental és un element molt utilitzat.

Així que si vols gaudir d’aquests beneficis no dubtis incloure el gingebre en la teva dieta !.

Has provat el gingebre i vols compartir la teva recepta? Comparteix-ho amb nosaltres!