Els beneficis de l’oli de l’arbre de te son innumerables!

L’oli de l’arbre del te, s’obté de la destil·lació de les fulles de l’arbre Melaleuca Alternifolia. Originari d’Austràlia, els aborígens d’aquest país l’han utilitzat per les seves nombroses propietats des de fa centenars d’anys.

L’oli essencial de l’arbre del te posseeix un efecte antisèptic triple, actua contra els bacteris, fongs i virus (bactericida, fungicida, antivíric, cicatritzant, antiinflamatori, desodorant, expectorant i balsàmic).

No se li coneix cap tipus de toxicitat, ni efectes secundaris, no irrita la pell per la qual cosa no comporta cap risc per a la salut.

Alguns dels beneficis de l’oli de l’arbre de te més freqüents són:

– Afeccions de la pell: s’utilitza en tractaments contra l’acne, abscessos, furóncols, dermatitis, herpes i èczemes.

Pels seus efectes cicatritzants i antibiòtics s’utilitza en casos de cremades, ferides i produeix alleujament en casos de picades d’insectes, herpes i varicel·la.

– Útil en casos de gingivitis, mal alè, genives inflamades, aftes o nafres bucals, pel seu efecte desinfectante- antisèptic.

– En casos d’artritis i gota pel seu efecte antiinflamatori.

– Berrugues, pel seu efecte antivíric.

– Indicat per al peu d’atleta, fongs de les ungles o berrugues plantars, pel seu efecte antimicòtic.

– Antisèptic del tracte urinari: alleuja cistitis, micosis vaginal, brinda alleujament en pruïja genital, anal i hemorroides.

– Regula l’activitat de les glàndules sebàcies: eficaç en el cuir cabellut irritat, amb caspa i en tractament de pediculosi.

I, finalment, alguns remeis ràpids:

– repel·lent de mosquits: posar una gota darrere de les orelles i als canells. I si ja t’han picat, fregar un cotó amb una goteta sobre la picada i alleujarà la coïssor.

– acaba amb la caspa tirant 10 o 15 gotes en el teu xampú normal.

– per curar petits talls o cremades, dilueix unes gotetes en àloe vera i aplícatelo.

Algunes precaucions a tenir en compte:

L’oli d’arbre de te només ha de ser utilitzat per via tòpica, no ha de ser ingerit ni entrar en contacte amb els ulls. Tampoc ha de ser utilitzat per dones embarassades o en període de lactància. En cas de pell sensible utilitzar sempre diluït en un oli base.

Recorda ….

Els seus gairebé inesgotables aplicacions van més enllà de les relacionades amb la salut i el benestar personal. És un autèntic tot terreny, un imprescindible a tenir sempre a mà a la farmaciola i en el necesser de viatge ja que ens pot treure de més d’una dificultat.

¿Interessant no ?, I tu, perquè l’utilitzes?