Pot ser que la situació actual de pandèmia i confinament sigui un moment difícil de la nostra vida, són en aquestes ocasions on podem sentir que l’ansietat s’apodera de nosaltres, però tenim aliats naturals: els suplements per combatre l’estrès i l’ansietat ens poden ajudar.

Per què prendre suplements per combatre l’estrès i l’ansietat?
L’ansietat o estrès que no procedeixi d’un problema puntual i que s’estengui durant un llarg període de temps pot arribar a repercutir sobre la salut mental.

Els suplements dietètics, a més de servir per controlar la por, també ajuden a tractar els següents problemes:

  • Reduir els nivells de l’hormona de l’estrès.
  • Millorar l’estat d’ànim i augmentar la serotonina.
  • Tenir més energia.
  • Relacions més satisfactòries.
  • Reduir els pensaments negatius, les preocupacions i evitar l’anticipació de futurs perills.
  • Millorar la qualitat de vida en general.

Avui tenim per a tu els millors 5 suplements per calmar l’ansietat quan sentis que sigui necessari:

1) L-TEANINA: és un aminoàcid que està contingut en el te verd i té efectes calmants, relaxants, contribueix a augmentar la concentració i, alhora, ajuda a calmar el nerviosisme.

La L-teanina augmenta l’alliberament de l’neurotransmissor GABA i redueix l’estimulació nerviosa de el cervell.

L-teanina ajuda a:

  • Tenir una millor concentració.
  • Augmentar la serotonina.
  • Produir ones alfa al cervell, que estan associats amb la relaxació i la concentració.

2) TRIPTÒFAN: és un aminoàcid a partir d’el qual s’elaboren diverses hormones que constantment estan circulant pel nostre sistema cardiovascular. Per això, té efectes tant en el cervell com en diverses glàndules i òrgans repartits en el cos que, de manera coordinada, tenen un paper en el nostre estat d’activació.

En concret, la serotonina, que és coneguda com “l’hormona de la felicitat” per la manera en què genera sensació de benestar a l’entrar en acció, no pot ser produïda si no hi ha la quantitat adequada de triptòfan en el nostre organisme.

De vegades, tenir una dieta equilibrada és suficient per tenir l’aportació necessària de triptòfan, atès que aquesta substància està present de manera natural en aliments sans, però això pot resultar complicat per a moltes persones depenent del seu estil de vida o els seus predisposicions biològiques.

3) GABA: és un neurotransmissor, el que significa que és una de les substàncies naturalment presents en el nostre sistema nerviós que permeten a les nostres neurones comunicar-se entre elles.

En els mamífers, a més, el GABA és la principal substància inhibidora de el cervell, és a dir, que redueix el nivell d’excitabilitat neuronal i fa que sigui menys probable que entrem en un estat d’alerta i estrès molt intens.

D’altra banda, l’acció de l’GABA pot ser reforçada gràcies a l’ajuda amb una aportació extra d’aquesta substància, mitjançant càpsules elaborades a partir de vegetals.

4) 5-HTP: és un aminoàcid present en la naturalesa que intervé en el procés pel qual el triptòfan dóna lloc a la serotonina i la melatonina (l’hormona que regula els nivells de son).

Els suplements amb aquesta substància poden estar elaborats a partir de la llavor de la planta arbustiva coneguda com Griffonia.

Permet regular d’una manera més ràpida i eficaç el nivell d’activitat del nostre cervell, de manera que afavoreix agafar el son a l’hora deguda.

És molt útil per als que notin que l’etapa d’estrès per la qual estan passant els produeix insomni o un horari de son irregular.

5) COMPLEX VITAMÍNIC B: la Vitamina B és important perquè un cos sa pugui suportar períodes d’estrès i cansament.

La Vitamina B1, ajuda a obtenir benestar i estat d’ànim mental.

La Vitamina B2, ajuda a reduir l’estrès oxidatiu i el cansament.

La vitamina B3, és eficaç en el suport de les funcions cerebrals.

La vitamina B5, ajuda a sintetitzar importants neurotransmissors (substàncies químiques cerebrals).

La vitamina B6, té un paper important en la reducció de la fatiga i l’enfortiment de la immunitat, fins i tot quan estàs sota estrès.

La vitamina B8, facilita la comunicació entre els senyals nervioses.

Per acabar, és important tenir en compte que l’exercici regular, el somni adequat i una bona nutrició són algunes de les millors formes d’equipar a l’organisme per combatre l’estrès, però diverses vitamines i suplements també poden ajudar.