Creus que portes una vida saludable? És el moment de comprovar-ho! Busca si realment és així en aquesta llista de 10 hàbits saludables imprescindibles!

1) Fes cinc àpats al dia: al llarg del dia el cos requereix aportacions d’energia per dur a terme les diferents activitats que ofereix la nostra jornada.

1. Esmorzar: el menjar més important del dia. A l’aixecar-nos hem d’omplir els nostres dipòsits energètics, recuperar líquids i minerals perduts durant la nit. No esmorzar és un mal hàbit!
2. Mig matí: prendre fruita o fruita seca, que ens aportaran una energia saludable i evitarà arribar a l’hora del dinar amb una fam terrible!
3. Menjar: equilibrada i variada incloent els grups d’aliments de verdura, cereal i proteïna.
4. Mitja tarda: fruita o fruita seca.
5. Sopar: aquest menjar s’ha de fer a una hora primerenca per pair correctament i la més lleugera del dia, igualment amb verdura, cereal i proteïna.

2) Consumeix cada dia verdures i hortalisses: aliments estrella en una alimentació equilibrada i saludable ja que són un excel·lent regulador natural i són riques en fibra, vitamines, minerals i antioxidants, que tenen un paper fonamental en la prevenció de qualsevol malaltia.

3) Consumeix diàriament fruita fresca i de temporada: és la nostra llaminadura saludable, refrescant, dolça i plena de beneficis per a la nostra salut, gràcies a la gran quantitat de vitamines, antioxidants, fibres i sucres de bona qualitat que ens aporta.

4) Incrementa el consum de llegums: principal font de proteïna vegetal, d’alta qualitat, econòmica i sostenible !. Si es combina amb cereal és perfecta a nivell nutricional, sent una font d’energia estable i de molt baix contingut en greixos.

5) Greixos sí, però saludables: són necessàries per al bon funcionament del nostre organisme: fruits secs, llavors, oli d’oliva, peix blau, ous de gallina amb una alimentació sana, ..

6) Incorpora diàriament cereals integrals de qualitat: el cereal integral de gra sencer, ben cuinat i mastegat, proporciona una excel·lent font d’energia estable per al nostre cos.

7) Dedica temps al teu alimentació: és important dedicar-li un temps al menjar, estar assegut i mastegant bé l’aliment (fonamental!).

8) Consumeix pa de qualitat: intenta consumir pa realitzat amb farines de bona qualitat, aigua, sal i llevat, respectant els temps de fermentació.

9) Realitza una activitat física cada dia: hem de fer exercici de forma regular, començant de forma progressiva, … sortir a caminar és una bona opció, comença a moure’t no tens excusa!

10) Modera el consum de sucres, sal, greixos saturats i alcohol: modera el consum d’aquests productes i intenta consumir només de forma ocasional.

Portar una vida sana és clau per aconseguir l’equilibri que el cos necessita.

Aconseguir convertir els hàbits saludables en un estil de vida és el gran objectiu que hem de buscar. No només per cuidar el nostre pes i imatge sinó per sentir-nos més joves i enèrgics.

Si necessites informació més detallada sobre hàbits saludables pots trobar més informació al llibre: “Tu estalvies, ¡vam guanyar tots!” Escrit pel Dr.Forés amb la Fundació Rosa Oriol i la Fundació Alícia, el qual forma part de la campanya “Tots contra la pobresa infantil “.

Anima’t a cuidar-col·laborant per una bona causa !!