La medicina homeopàtica és actualment un dels temes que més controvèrsia generen en el món de la medicina.

L‘homeopatia no és una cosa nova però, en els últims temps, la polèmica sobre ella ha crescut a causa de la particular croada que està portant el govern actual contra ella i que, malgrat la seva insistència, s’ha estavellat contra la decisió de la Comissió Europea.

La resposta de la Comissió ha estat clara i contundent i els ha tallat les ales al recordar-los, que no està previst modificar la normativa europea que estableix que els preparats homeopàtics són medicaments, i els recorda també que cap altre govern dels 27 de la Unió ha demanat una modificació en aquest sentit.

En aquesta mateixa línia, el Comitè Europeu d’Homeopatia, que representa 40 associacions mèdiques de 25 països ja prop de 40.000 metges, recorda al govern espanyol que l’homeopatia és utilitzada per 100 milions de persones i està inclosa en els sistemes de salut de Suïssa , França o el Regne Unit.

Per això es fa necessari recordar:

L’Homeopatia és un mètode terapèutic basat en els principis i les bases que va exposar el seu fundador el Dr. Samuel Hahnemann fa més de 200 anys.
La llarga trajectòria i la seguretat de la terapèutica homeopàtica ens ofereixen tractaments efectius i fora de tot risc, sense efectes secundaris; gràcies a la nul·la toxicitat dels medicaments homeopàtics i al seu fàcil administració ens trobem amb una eina terapèutica amb llarga experiència i consagrada en unes bases fermes i fefaents.
La llei espanyola actual, d’acord amb l’europea, estableix que els medicaments homeopàtics poden comercialitzar després d’un tràmit de registre i amb el compliment dels procediments de fabricació que asseguren la seva seguretat farmacològica. A aquesta llei s’acullen els 2.008 medicaments homeopàtics que es poden trobar a les farmàcies.
Avui en dia disposem de nombrosos estudis que avalen l’efectivitat d’aquesta opció terapèutica, que creixen cada any perquè l’afany investigador i de coneixement per aconseguir millorar la salut dels nostres pacients, ens convida a seguir realitzant projectes d’investigació.

Avantatges per al pacient:
– És un medicament segur.

– Pot ser utilitzat per pacients que ja prenen altres medicaments, per embarassades i nens.

– Involucra al pacient en el procés de recuperació, ajudant-lo a prendre consciència del seu problema i prendre responsabilitat sobre la seva autocura.

– Pot donar-se com a tractament exclusiu, o complementat amb altres fàrmacs o intervencions, o pot ser complementari a un altre tractament principal, depenent de la malaltia, de la gravetat i de la situació del pacient

6. Una terapèutica, com l’homeopatia, unes vegades ocuparà el lloc principal dins d’un tractament, altres acompanyarà i complementarà a altres medicaments o terapèutiques i en molts altres casos serà l’única necessària per alleujar o curar la malaltia del pacient.

7. Per l’OMS, l’homeopatia i altres teràpies complementàries i tradicionals han de ser reconegudes i integrades en els sistemes de sanitat pública per atendre millor les necessitats dels ciutadans.

Finalment:

No hi ha bons i dolents medicaments sinó bones i dolentes estratègies de tractament.
L’homeopatia és un mètode de tractament segur, sempre que es faci sota la supervisió d’un metge homeòpata amb experiència.
La idea de prohibir no sembla pròpia d’una democràcia que vol ser plena sinó d’una dictadura o una tirania.
El Dr Jordi Forés i el seu equip estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment que necessiteu.